Зниження кредитного ліміту за активне користування карткою

Frank553 4 лютого 2026, 8:51
Є картка моно, активно користуюсь, а саме: є депозит на 50 000 грн, є банка на 5 000 грн, також були власні кошти на картці, близько 16 000 грн. А також завжди розраховуюсь в атб карткою, роблю всі можливі покупки, оплати в інтернеті і т.д. Оборот по картці за місяць вийшов 180 000 грн
І ось працівники банку вирішили мені зменшити кредитний ліміт зі 150 000 грн до 0 грн, тому що я мало користуюсь карткою іх банку. На ці кошти я розраховував, та хотів придбати деяку побутову техніку у розстрочку. Але вийшло так… Далі працівники банку почали розповідати що моно це № 1 банк в Україні і далі себе нахвалювати. Навіщо мені ця інформація я так і не зрозумів і ні Оксана менеджер ні Андрій 10996 не змогли дати на це відповідь.
Прийняв рішення закінчити з моно на завжди, а також перевести всю сімʼю на інший банк. Бо у моно таке не вперше, вже була така ситуація у 2022 році. 7 років користування карткою і так зі мною поступили.

Пишу для інформації для всіх, щоб розуміли, що банк в будь який час може забрати кредитний ліміт, на який Ви могли розраховувати.
monobank
4 лютого 2026, 20:43
На жаль, збільшення ліміту поки недоступне😞
Це не остаточне рішення — в майбутньому ліміт може бути збільшено

4 лютого 2026, 14:06
Они массово урезают лимиты, в ответ ботооператор может только скинуть шаблонный ответ, в данном случае только менять банк на другой, то кредитный лимит в 0 свидетельствует о том что это надолго и возможно будет пересмотрено через 1−2 года. Лучше начинать кредитную историю в другом банке чем просить пересмотреть решение
5 лютого 2026, 9:37
Брехня і маніпуляція, як завжди.
Чисто по приколу опитав десь 20 колег, половина навіть за кордоном зараз — у всіх відкриті ліміти по 100к+
Потім написав в локальний чатік українців — у кого на чорній картці є ліміт, теж все ціле.

Цікаво, хлопче — ти по життю такий ображений, чи тобі платять за брехю в коментарях?
7 лютого 2026, 16:04
> колег, половина навіть за кордоном зараз
та я в курсе от лиц, работающих в финансовых отделах, как резко возрасло в фирмах количество людей с инвалидностью, а потом у них десятками уже менялась страна и часовой пояс в соцсетях и мессенджерах, уже лучше б промолчал про своих коллег
12 лютого 2026, 9:57
Завжди дуже посміхаюсь з того, які поінформовані в нас тут хейтерки.
Все за всіх знають, кругом мають доступ.
Тільки чогось дуже бідні та третій рік не можуть відпустити біль та тугу від розлучення з любим монобанком.
olexey designer
olexey designer
6 лютого 2026, 13:33
Звісно у проплачених банківських ботів завжди є кредитний ліміт особливо слухайте байки «про знайомих». Хто з розумом вже давно позакривав всі рахунки в укр банках щоб не списали штраф в 56К за те що не в країні
9 лютого 2026, 18:22
Навіть не зміг вигадати придатну байку.
Штраф може прилетіти не за те «що не в країні» а за не оновлення даних в Резерві+
І навіть якщо не оновив вчасно, і Резерв червоний, теж нуль штрафів.
Навіть паспорти почали видавати — з червоним РЕзервом в тому числі.

Хейтери-брехуни завжди паляться в деталях, хоч і ходять сюди вже третій рік як на роботу =)
Java Vetal
Java Vetal
11 лютого 2026, 9:05
Була подібна ситуація, різко ліміт в 0, ті самі обіцянки та безглузді пояснення розумної кредитної скорінгової моделі, завершилося відкриттям кредитки в іншому банку де надали одразу кредитний ліміт, згодом його банк підвищів, з чого зрозуміло що це якийсь заскок в монобанку, оскільки у 2 інших банках такого не було
12 лютого 2026, 9:57
Пане, ви не у психолога, не треба ділитися власними травмами.

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Зниження кредитного ліміту за активне користування карткою