Шахрайство з картами monobank

не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Evanova 6 грудня 2025, 14:34
Мабуть не єдині хто зіштовхнувся з таким видом шахрайства як шахрайство на OLX. Купували товар для дитини, перевели оплату на картку вказану продавцем, товар не отримали, оголошення шахрай видалив. Звернулися до підтримки OLX, надали скріншоти. Нуль рекції. Звернулися в monobank, надіслали всі скріни переписки, квітанцію про оплату. Банк відповів що звернення прийнято і порадили звернутися в кибер поліцію. Написали заяву в Кибер поліцію. Звідти передзвонили і порадили написати заяву про шахрайство в РОВДе. Написали заяву там (Святошинське РОВДе). Вказали номер карти шахрая та надали всі скриншоти. Минуло три тижні. Результат: Акаунт шахрая так і розміщено на OLX, нічого з оголошень не видалено, шахраї продовжують працювати olx.ua/uk/list/user/12bDI4. Картку шахрая не заблоковано 4441 1111 5515 4036. Звичано, можна сказати що сума втрацених коштів невелика, але напрошується питання. Просто цікаво, скільки за цей час громадян України втратили і ще втратять своїх коштів, поки шахраї і надалі використовуют карту monobank?
6 грудня 2025, 16:07
Нам щиро шкода, що сталася така ситуація
Розслідуванням шахрайства займаються правоохоронні органи. Ми готові надати їм необхідну інформацію після отримання рішення суду
Зі свого боку ми вживаємо необхідних заходів щодо отримувача згідно з нашими правилами

Валерка Котовский
Валерка Котовский
6 грудня 2025, 15:43
Ну вот, ато пишут моно банк возвращает деньги украденные, обманутыми) По закону банк и не имеет права расследовать подобные дела…НО написав заяву в кибер полисию, они так же ничего не смогут сделать так как послать запрос в банк, а банк им ответит извините это банк тайна идите в суд, вот такие дела.
По этому если у человека нулевой рейтинг, если он отказывается оформлять через олх доставку (имея банк карту) либо не предоставляет счёт ФОП для оплаты, я советую обходить таких стороной:) Но судя аккаунту рейтинг у них 100+ это очень большой, очень странно если с данного аккаунта кидают… У меня был случай я шлёпки заказывал, в итоге ожиданий 2 недели пока отправят, на сообщения мне перестали отвечать, в итоге пришли не те шлёпки что я ожидал но не забирать товар это считай себе в убыток так как он был уже оплачен на карту, я просто заблокал данного продавца и всё:)
Если есть вариант пробейте их номер телефона? И скиньте в личку
Три літри
Три літри
6 грудня 2025, 21:09
перевели оплату на картку вказану продавцем

то хто ж вам дохтур тим більш що ви знаєте про це шахрайство, але все одно переводите гроші

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693