Прошу рішення по суті або 60-денний випробувальний період
| USD | 42 | 42.3693 |
Я — клієнт monobank із 2017 року. 07.07.2025 банк повідомив про припинення обслуговування. Подальші листи містили загальні посилання на умови (зокрема, п. 5.12), але без індивідуального письмового рішення по суті: без вихідного №/дати, без конкретних правових підстав саме у моєму випадку та без підпису уповноваженої посадової особи.
Що зроблено офіційно (хронологія):
• Звернення до банку: вх. К-1707 (15.08.2025), відповіді від 26.08 та 11−12.09.
• Додатковий лист банку: посилання на відповідь QEVR-20250910−128158363 (10.09.2025) та рішення від 07.07.2025.
• Регулятор: НБУ К-249467/1/22499 (18.09.2025) → відповідь 16.10.2025.
• Омбудсмен НБУ: К-249467/2/24860 (17.10.2025) → відповідь 16−17.10.2025.
• Окремо звертався на рівень CEO офіційним каналом — отримав коректний, але типовий лист без рішення по суті; додатково писав у приватні повідомлення — відповіді не отримав.
Моя позиція. Визнаю: у минулих комунікаціях міг бути надто емоційним — перепрошую. Я за конструктив, прозорі правила й повагу до клієнта. Не прошу «винятків» — прошу належно оформлене рішення по суті або пропорційне врегулювання.
Публічно прошу банк:
1. Надати формальне рішення по суті щодо припинення обслуговування (вих. №/дата; конкретні правові підстави з посиланням на закон/НПА НБУ та внутрішні політики, застосовані саме у моєму кейсі; уповноважений підписант; порядок оскарження).
АБО
2. Погодити 60-денний випробувальний період: повний функціонал рахунків; e-mail only (чат — лише для екстрених питань); контрольні точки на 30-й і 60-й день із коротким письмовим підсумком.
Я готовий дотримуватися етичної комунікації, оперативно надавати відомості на запит і виконувати обґрунтовані комплаєнс-вимоги. Персональні дані третіх осіб не розкриваю; підтвердження готовий передати банку та регулятору приватно.
Цей пост — не про тиск, а про відкритий, предметний діалог. Дякую за увагу і сподіваюся на професійне вирішення.
— Клієнт monobank із 2017 року
#monobank #НБУ #омбудсмен #захистправспоживачів #фінпослуги
Банк приймає зважене рішення щодо можливості обслуговування.
Бажаємо звернути вашу увагу, що банк діє відповідно до Умов та правил, з якими ви ознайомлювались та погоджувалися під час відкриття картки:
10. Заключні положення
10.4. Сторони, керуючись чинним законодавством України, дійшли згоди щодо закриття поточного рахунку та розірвання Договору здійснюється у наступному порядку, а саме:
10.4.1. Договір може бути розірвано за ініціативою однієї із Сторін.