Блокування рахунку ФОП та розірвання договору без попередження

Тетяна Лень 18 серпня 2025, 13:53
Довгий час був задоволений Monobank: зручний додаток, швидкі операції, гарна підтримка. Але ситуація, яка сталася сьогодні, 18.08.2025, повністю зруйнувала мою довіру.

Банк без попередження розірвав зі мною договір обслуговування ФОП-рахунку, на якому залишалося 306 500 грн.
Жодного пояснення, офіційного повідомлення чи чіткої причини я не отримав. Доступ до рахунку повністю заблоковано, кошти зависли.

Це не просто помилка, це — ризик для бізнесу, зобов’язань перед контрагентами та податкових платежів.
Я звернувся до підтримки, але ситуація поки не вирішена, і ясності немає.

‼️ Прошу Monobank надати офіційне пояснення та терміни розблокування коштів.
Також іншим підприємцям рекомендую бути вкрай обережними — навіть при великій сумі на рахунку банк може просто заблокувати його без жодного попередження.
monobank
monobankua 18 серпня 2025, 17:14
Щиро шкода, що вам довелося з цим зіткнутися.
Розуміємо, наскільки неприємною та стресовою може бути така ситуація. Банк приймає рішення щодо подальшого обслуговування клієнтів на основі комплексного аналізу різних параметрів та інформації. Згідно з внутрішньою політикою ми не можемо повідомляти причини такого рішення.
Ми передали запит додатково на перегляд, однак рішення банку залишилося незмінним.
Стосовно отримання залишку коштів: на третій робочий день у застосунку з’явиться можливість їх вивести.

olexey designer
olexey designer
18 серпня 2025, 16:01
Вивчайте відгуки https://minfin.com.ua/ua/company/monobank/review/401286/ свіжий, блокування рахунків фоп тут це норма, гроші потім можна забрати лише численними скаргами в НБУ та позовами в суд. Для фоп треба обирати надійні банки яким не один десяток років, а не всякі сумнівні проєкти
18 серпня 2025, 17:39
Брехло, які там суди? В твоїй голові хіба що…
19 серпня 2025, 11:47

в цих банках так само блокують рахунки і ще беруть комісію з суми крошей які повертають
ти це чудово знаєш
18 серпня 2025, 16:29
Та тут не надо никаких пояснений. Автор Татьяна пишет от мужского лица. Открыли фоп на дропа
18 серпня 2025, 19:19
18 серпня 2025, 19:26
99% отзывов «мне отказал банк, я ничего не делал» это дропы, мамкины бизнесмены и любители темок-схемок. Банку не выгодно закрывать всем подряд карты и без причин
18 серпня 2025, 22:12
Это как у психиатра, если зашел то обязательно выйдешь с диагнозом, а еще говорят им передаются болезни пациентов :D
19 серпня 2025, 21:15
Як і стосовно справ судових, місцеві блазні знають про психіатрів тільки з кацапських серіалів.
27 серпня 2025, 22:29
Ты там в Покровск поедь поумничай про кацапов, а не с виллы у моря не уплачивая ни одной гривны в бюджет Украины
31 серпня 2025, 12:49
Можу побитися об заклад, я за роки праці в Україні більше заплатив податків та за 2022−2024 задонатив більше бабок, анжі ти заплатиш податків за все життя.
Бо такі як ти за три копійки задушать будь кого.
ch777
ch777
20 серпня 2025, 9:49
То не дивно якщо він кожно дня прописує закриває усім підряд клієнтам рахунки та у призначенні пише «Ст. 15 Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» то кожен клієнт дроп та мамкин террорист
20 серпня 2025, 15:34
Ch777
«То не дивно якщо він кожно дня прописує закриває усім підряд клієнтам рахунки та у призначенні пише „Ст. 15 Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення“ то кожен клієнт дроп та мамкин террорист»

Окей, питання, якщо клієнт не дроп і тп, і клієнтму закрили неправомірно рахунок, то чому цей клієнт пише тут в інтернетиках, а не йде до суду? :)

Це аналогічно тому, як якщо ти поб`єш грабіжника, то він не піде до суду, бо він злочинець і йому там ще статтю за грабіж накинуть (це аналогія, можеш підставити будь-що зручне, якщо хочеться пробувати переводити тему в зовсім інше русло)

Просто факт залишається фактом, хоч хтось з тих хто верещить тут щодо дій банку, в суд пішов? Ні. А чому? Ти коли палець порізав наприклад, будеш на форумі писати який ніж поганий чи мовчки обробиш рану? Так і тут, їм хочеться пописати і той хто точно знає, що він правий — піде в суд, а не на форум коментарі виписувати.
21 серпня 2025, 9:34
Бо вони прекрасно розуміють, що банки діють по закону, який дає їм майже необмежені права катувати клієнтів. Так держава дозволила.

Лічені судові справи, що банки програють по цій темі - завдяки адвокатам, які знаходять вторинні порушення, або суперечності між законами та дотискають суддю взяти це до уваги. Нічого ПО СУТІ судової справи це не доводить, лише формальна, але марна перемога.
20 серпня 2025, 15:30
Radioragal

«У тебя в каждом комментарии клиент дроп или кидала, надо в мире видеть позитив, а не один негатив, тяжелые последствия профдеформации»

Треба бути РЕАЛІСТОМ)) або якщо ти такий оптимістичний оптиміст, то для чого ти пишеш ці відгуки, вчися бачити в світі позитив, як ти сам пишеш вище))
21 серпня 2025, 9:35
Він пише з 5 акаунтів бо йому дуже пече вже другий рік поспіль.
19 серпня 2025, 11:48
Пхах, треба ж так спалитися

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Блокування рахунку ФОП та розірвання договору без попередження