Шахрайство

Проблема вирішена
Саша Головко 19 лютого 2025, 22:54
Орієнтовно з 01.02.2025 через карту мого брата шахраї поцупили у людей 155 000. Тобто шахраї вкрали гроші, зарахували на карту брата і далі надіслали гроші на іншу якусь свою карту. Ми звернулися до поліції з цим питанням та написали заяву на шахрайство, та пояснили що підтвердження про якісь операції ні смс ні телефонним дзвінком не було і не приймали. Зателефонували на гарячу лінію банку, дівчина наскільки ми зрозуміли склала також заяву про цей випадок, назвала номер телефону та марку з якого був вхід у застосунок (це все належить шахраю). Попросила щоб скинули фото папірця який дала поліція про те що писали заяву. Ми скинули їм у телеграм, наскільки я зрозуміла це типу щось офіційного їх нього каналу чи бота. Через пару хвилин ми отримали відповідь що вони подумали і рішили що краще заблокувати карту і рахунок мого брата. Правильно навіщо розбиратися в ситуації і допомогти клієнту свого банку, проще таким чином відійти в сторінку що ви типу не приділах. Тепер питання, як ви так захищаєте дані клієнта, що їх любий шахрай взламує? Чи ви можливо і є той самий шахрай? Чи ви з ними заодно? В нашому місті це вже не перший випадок, скільки це ще тривати буде? Чому замість того щоб розібратися в ситуації ви просто блокуєте клієнтів? Заяву до суду за ваше похабне обслуговування, вирішення проблеми похабно, бездіяльність до шахрайства, не захищення даних клієнтів ми пишемо. Тому будь ласка бережіть себе і не користуйтеся послугами цього ужасного банку
monobank
20 лютого 2025, 9:58
Розуміємо, що ситуація неприємна
Банк приймає зважене рішення щодо можливості обслуговування, аналізуючи всю доступну інформацію по клієнту
Для уточнення інформації, написали вам в особистому повідомленні

20 лютого 2025, 0:46
Для банка действия брата являются типичным дропом. Банк не будет разбираться так как сразу видно передачу «учётной записи» другому человеку что нарушает правила очень грубо. Нельзя так просто сменить номер телефона клиента или войти с другого устройства сразу идёт звонок с подтверждением. Вход с другого устройства = выход с предыдущего устройства и это все видно. Да, это все видно со стороны банка очень хорошо. Да, это дроп. Да, скорее всего ваш брат теперь соучастник преступления по воровству денег. Я не защищаю монобанк просто дропы надоели
20 лютого 2025, 8:43
Перечитайте договір цього псевдобанка, він ніякої відповідальності взагалі ні за що не несе за будь-які техничні проблеми або шахрайство. Цей псевдобанк періодично зламаують та прокачують брудні гроші, на цьому він піднявся та набрав клієнтську базу, в нормальному банку б цього не допустили. Купа ж банків де всяких збирачів на «банки» одразу викидають
20 лютого 2025, 11:26
Так-так, нормальні банки дозволяють продавати картки шахраям, щоб відмивати брудні гроші.
Якщо вам потрібні саме такі послуги, обходьте стороною монобанк.
20 лютого 2025, 14:43
Картки монобанку й так вільно продаються на касах поряд з презервативами та одноразовими бритвами, щоб будь-хто їх міг вільно купити. Щось я не бачив щоб поважаючі себе банки дозволяли торгувати своїми картками разом з презервативами
20 лютого 2025, 17:48
Так купи і користуйся. Тільки це не допоможе, якщо тебе з банку виперли на мороз.

Продаються не активні рахунки з усіма можливостями та перевагами, а лише неактивовані КЛЮЧІ до рахунку. Хоча ти й сам це прекрасно знаєш, просто вже остаточно вжився в роль IQ30 персонажа.
20 лютого 2025, 17:57
Щось я не бачив щоб поважаючі себе банки дозволяли торгувати своїми картками разом з презервативами

Поважаючи себе банки це ті які змушують клієнта йти до відділення в часи роботи відділення. На вихідні відділення не працюють — клієнт має страждати і бігти до відділення у свій робочий час.
20 лютого 2025, 22:48
А банк, Райфайзен точно видел карты на кассе в продаже осенью но сейчас у меня в ближайшем атб/еко и новус все это убрали так как их воровали как и стартовые пакеты.
20 лютого 2025, 10:58
Ми звернулися до поліції з цим питанням та написали заяву на шахрайство, та пояснили що підтвердження про якісь операції ні смс ні телефонним дзвінком не було і не приймали.

В Монобанку, як і в багатьох інших банках вже роками відсутні СМС для підтвердження операцій. Якщо ви про це не знаєте — це свідчить що ви не користувались цією картою, а передали її в користування іншим людям, а тепер намагаєтесь заперечити свою відповідальність за це.

Через пару хвилин ми отримали відповідь що вони подумали і рішили що краще заблокувати карту і рахунок мого брата.

А що інше ви очікували як ви самі розповідаєте що шахраї мають доступ до вашого рахунку? Навіть як банк і ми повіремо вашій брехні то єдиний варіант припинити користування скомпрометованим рахунком це заблокувати його.

Тепер питання, як ви так захищаєте дані клієнта, що їх любий шахрай взламує?

А це ви нам разкажіть як так сталося що ви не помітили рух грошей на своему рахунку. Так, СМС не приходять і банк не дзвонить для підтвердження бо це сучасний банк, а не старе одоробло з минулого сторіччя. Однак повідомленя про операції все одно мали з'являтись на екрані. Чи ви і смартфоном весь цей час теж не користувались?
21 лютого 2025, 9:05
Як можна побачіти сповіщання, якщо застосунок встановленний на телефоні того, кому ти продав або передав керування рахунком? +
20 лютого 2025, 11:02
Заяву до суду за ваше похабне обслуговування, вирішення проблеми похабно

черговий невіглас погрожує судами хоча сам жодного закону не прочитав

Тому будь ласка бережіть себе і не користуйтеся послугами цього ужасного банку

збирайте гроші на компенсацію збитів і сушіть сухарі брату
20 лютого 2025, 11:27

Суд там звісно буде, але не по вашому уявному позову, а по кримінальній справі брата.
aleksandr1432
aleksandr1432
20 лютого 2025, 20:08
Обережніше із судом, пані. ти ось саме зараз сама написала, що «шахраї поцупили в людей 155 000» через карту твого брата, твій брат сам передав їм доступ у надії заробити 1000 гривень, радіти маєш, що немає закону про дропов ще ухваленого, бо зараз би твій брат сушив сухарі або виплачував ці 155 тис. грн. +штраф…
22 лютого 2025, 10:21
Шо ти таке кажеш, бот монобанку!
Брат святий, його ошукали шахраї - вкрали застосунок собі на телефон та переводили на рахунок гроші, злодії!
20 лютого 2025, 22:58
Брату сильно рекомендую в полиции рассказать все как было. Не скрывая ничего с подробностями. В суде тоже все рассказать как было. Так как это было мошенничество на максимально допустимую сумму и на его карту были переведены деньги пусть признается что продал карту. Ни в коем случае пусть не врет. Всё видно со стороны банка.
21 лютого 2025, 9:04
Там скоріше за все зараз йдуть скажені але марні пошуки лазівок, як зістрибнути зі справи. Наприклад, перекласти відповідальність на банк, який «можливо і є той самий шахрай? Чи ви з ними заодно?»
OkeyDoki
OkeyDoki
21 лютого 2025, 11:08
Учитывая нашу реальность. И учитывая что у полиции есть планы по раскритию. Сильно сомневаюсь в том что следак вообще будет что-то там разбираться. Посадят дропа и на этом закроют дело.

Обычно разбираються до конца если из челиков кого развели были какие то шишки. Тогда можно верить в то что именно разбираться будут.

Ну как говориться верим в лучший исход.
radio rogal
radio rogal
21 лютого 2025, 18:01
Как ни зайдешь в раздел монобанка, куча отзывов про того, как кого-то кинули на оплате частями, то деньги отмывают мешками, постоянно у кого-то что-то украли, лучше следакам взяться за эту сомнительную конторку, которая косит под банк и стала самой популярной для потоков серых и черных денег
21 лютого 2025, 18:29
Звісно, бо скаржаться виключно святі і завжди пишуть правду.
Хейтеркам все що з неба капає - божа роса.
25 лютого 2025, 23:15
Очень просто открыть счёт. Нет опыта работы с юр лицам. У других банках нужно физическое присутствие при открытии счета и сейчас полная проверка для юр и фоп + опытный персонал сразу видит исходя из опыта + есть чёрные списки
26 лютого 2025, 7:09
опытный персонал сразу видит исходя из опыта

Вибачте, якими нормативними документами регулюється експертна думка персоналу?