Дякую Моно за те, що просуває тіньову економіку!
| USD | 42 | 42.3693 |
Через ваші постійні «фінмони» та тепер новий меморандум (що не є законом, та не є обов’язковим до виконання) тепер я переходу до готівки та крипти!
Зручно? Ні. Але й не треба нікому нічого доводити.
Ви хотіли дізнатися звідки в мене кілько сотень гривень з різних місць постійно заходить? Ну ось тепер точно не дізнаєтеся.
Граєте в якісь дурні ігри про шпіона? Ні, я пас.
І для розумних, ні, це не дроп схема. Звичайна передплата. Які документи я вам винен? Я маю бігати і це збирати? Ееее ні. Мені швидше через «тінь» провести ніж вам цю макулатуру зібрати.
І без відписок, не ганьбить себе ще більше. Ні, це не закон, це ваша особова ініціатива. І будь ласка, без особистих повідомлень. Я принципово відповідатиму тільки публічно. Чи вам є чого соромитися?
Дійсно, згідно з вимогами НБУ та поточним законодавством, банки зобов'язані проводити перевірку рахунків клієнтів. Стараємось робити все, щоб перевірка не займала багато часу. Також хочемо зазначити, що використання рахунку фізичної особи для здійснення підприємницької діяльності суперечить умовам та правилам банку, зокрема пункту 4.2.12
Що ж стосується меморандуму — це ініціатива банківського сектору, яка була прийнята всіма найбільшими банками країни. Вона спрямована на зменшення тіньового сектору економіки, а також протидії використанню “дропів“. Ключові моменти меморандуму викладені на сайті НБУ:
Ми завжди готові збільшити вам ліміт на основі документів що підтверджують джерела доходів