як Монобанк облажався по максимуму

не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Три літри 7 листопада 2024, 23:15
Спочатку подивіться це відео і скажіть як саме ви зрозуміли слова Михайла

Гадаю що ви зрозуміли фразу «а платіж аж через два тижні і ви боїтесь витратие їх на щось неважливе то тепер ви можете … хоч на два місяці вперед» як те що заплативши на два місяці вперед ви вже не будете повинні платити черед два тижні. Чи не так?

Ось так само і я зрозумів опис цієї нової можливості коли вона вчора була анонсована повідомленням у застосунку. Заплатив за місяць сподіваючись що це зарахуєтся як мій черговий платіж у листопаді. Принаймі саме так це працює в інших банках де вже є завчасне внесення грошей на оплату частинами: ПУМБ та абанк.

Але ж ні!

Ці гроші зарахувались як мій останній платіж в грудні, а в листопаді мені все одно доведеться платити чергову суму. Тобто Монобанк мабуть вперше в житті примудрився зробити максимально незручну для клієнта послугу та ще і обманути клієнтів у своєму анонсі розповівши про можливість зробити платежі наперед. Ні, це не платежі наперед. це завчасне погашення суми боргу при тому що сам графік платежів зберігаєтся.

Я спершу не повірив що Монобанк зробив таку дивну послугу і записав у підтримки чи дійсно це буде так. І підтримка мені підвердила, цитую:

"
Мені щиро шкода, що виникла дана ситуація. На жаль часткове погашення по іншому працює. Сума боргу змінюється з останнього платежу. Якщо останній платіж погашено, то погашається наступний з кінця щомісячний платіж.
"

Тому я вперше ставлю Монобанку «погано» за «приховані умови кредитування» бо це виглядає саме так.

Ця послуга може бути корисна лише як часткова заміна повного погашення боргу по оплаті частинами чи розстрочці: якщо у вас немає грошей на повне погашення наприклад за шість місяців, але ви все одно хочете скоротити борг наприклад на три місяці — тоді ви платити за три місяці, потім платити наступну частину за старим графіком і вам залишаєтся заплатити ще пару раз, а не п’ять як було раніше. Але це такий екзотичний випадок, що навіть не знаю чи скористався би я ним колись. А от платити черговий платіж не строго за графіком, а трохи з випередженням — це як раз я б дуже хотів. І думав що Монобанк мене нарешті цим порадував. Як з’ясувалось — ні.
8 листопада 2024, 11:10
Приносимо вибачення за незручності
Дійсно, тип дострокового погашення, який вказано у відео Михайла Рогальського, наразі ще знаходиться в розробці. Постараємося якомога швидше реалізувати
Звертаємо вашу увагу, що у застосунку ми вказуємо, що часткова оплата зменшує суму кредиту саме наприкінці терміну його дії і наступний платіж буде списано згідно з графіком

8 листопада 2024, 12:40
Дякую за зворотній звʼязок
13 листопада 2024, 6:38
Фінал історії такий

Черговий платіж списався за графіком, а оскільки платежів залишалось два — розстрочка закрита.

Банк визнав свою помилку в анонсі нової функції розстрочки. Я визнаю що недочитав анонс до кінця де наче було прописано що платежі списуються з кінця. В якості моральної компенсації отримав від банку сувенір у вигляді мерча.

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693
Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / як Монобанк облажався по максимуму