Повністю не захищений банк
| USD | 42 | 42.3693 |
Потім з того Apple Pay можна фактично без обмежень робити оплати!
Банк заблокував тільки 3 з 9 підозрілих операцій які йшли одна за одною кожну годину на приблизно однакові суми по всьому світу. Потенційно могли вкрасти ±900$ вдалось тільки ±500$
Ні даних аккаунту куди підключили карту, ні логів підтвердження операцій банк не надає. Просто пишуть шо ви самі додали. Фактично ніяк не пояснють як картка була додана до іншого аккаунту, і як пропустили небезпечні операції на великі суми
Однак, інформація, що описана у відгуку, не повною мірою описує все що робилося та відбулося.
На жаль, повідомити всі ці можливості немає, щоб сформувати повне розуміння того, що сталося. У такій ситуації ми порушимо банківську таємницю, що є неприпустимим.
Останнім часом почастішали випадки виманювання даних різними способами.
Наприклад, сценарій може бути такий: власник картки отримує фейкове посилання на сайт або ресурс для покупки товару, та вводить там дані картки. Таким чином зловмисники одержують повні реквізити карти. Це дає їм можливість надіслати запит на додавання цієї картки до Apple Pay.
При додаванні картки в Apple Pay приходить запит у застосунок монобанк.
Шахраї зазвичай розраховують на те, що за неуважністю власник картки підтвердить додавання картки в Apple Pay під виглядом підтвердження покупки.
При цьому шахраї діють розмірено, навіть якщо вони змогли додати картку до свого Apple Pay, то списання в основному відбуваються пізніше, щоб власник картки не зреагував.
Для уникнення таких ситуацій ми рекомендуємо клієнтам не передавати дані навіть знайомим/друзям, не зберігати паролі та дані картки у нотатках та записках.
Не вводити дані картки на сумнівних ресурсах, не переходити за фейковими та фішинговими посиланнями.
Також звертаємо увагу, що співробітники банку ніколи не дзвонять і не запитують персональні дані, такі як: ПІН-код, пароль зі смс, CVV-код, термін дії картки, не будуть запитувати особистих даних або просити будь-що натиснути у застосунку або на пошті.
Отримавши сигнал про такі ситуації, ми аналізуємо виписку за карткою та готуємо шаблон заяви до поліції зі списком шахрайських операцій, та надсилаємо клієнтові.
Саме ж розслідування випадків шахрайства, а також розшук і затримання злочинців законодавчо перебувають поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк, у свою чергу, завжди готовий надати їм будь-яке необхідне сприяння.
Банк сприятиме такому розшуку в рамках чинного законодавства.