Жахливий сервіс по обробці SWIFT для ФОП
Отже проблема є в тому що Я як ФОП щомісяця отримую Свіфт платіж на рахунок в доларах монобанк від фірми замовника із закордону. Щомісяця протягом року платіж надходив 1−3 години цього місяця я не отримала його навіть на наступний день
03.09 відправник скинув платіж через систему wise, та надіслав квитанцію, я декілька днів дзвонила в монобанк чому немає платежу. Вони сказали чекати до понеділка тобто сьогодні постійно кажучи що платежа нема. Хоча як виявилося платіж в їхню систему надходив. Сьогодні вони мені відписують що платежа немає бо відправник не вказав мій IBAN і вони отримали платіж до себе на рахунок банку і відправили 04.09 назад. Відправник ж це заперечує і скидає квитанцію де все правильно вказано і стверджує що wise технічно би навіть не зміг нічого відправити без IBAN отримувача. Банк заперечує свою причетність і вказує що гроші назад відправив відправнику, на що відправник стверджує що грошей назад не отримав.
Я як клієнт не отримала своєї оплати, ні банк ні wise ні замовник своєї вини не визнають. Банк навіть не надіслав жодних квитанцій про те що платіж був відхилений офіційних і про повернення його назад. Все що я отримала це лише повідомлення в чаті. Невідомо яким чином мій IBAN зник лише тоді коли монобанк отримав платіж від мого замовника. Очевидно що це нісенітниця так як зі сторони відправника — все чисто та з квитанціями натомість зі сторони монобанку — це години очікування, повне тотальне незнання сапорту, та небажання допомогти.
Добре думайте перед тим як обираєте монобанк своїм банком для обслуговування щоб не потрапити в таку ситуацію як я і не залучати до цього суд.
Дійсно, на жаль, оскільки до банку надійшов переказ без вказаного, платіж було повернуто
Можливо, при створені переказу сталась технічна помилка, через що у квитанції дані відображаються коректно, однак платіж було відправлено без IBANу
Колеги, після перевірки, надали вам інформацію, з якою в банк надійшов переказ, а також надіслали довідку, в якій вказані дані, про повернення переказу
Сподіваємось, що платіж якомога швидше повернеться відправнику і можна буде ініціювати новий переказ