Привіт з Лівобережжя Херсонщини
Значить, нічого оригінального, — знаходжуся я на ТОТ, як видно із заголовка відгука.
Сьогодні намагалася зареєструватися у Монобанку з метою зробити віртуальну картку, електронний ключ і через портал ПФУ перевести пенсію до Монобанку (раніше я її отримувала через Укрпошту, а зараз вона невідомо де накопичується вже з травня 2022 року). Це була моя остання надія забрати пенсію та мати змогу перевести її в готівку і встигнути скористатися чесно заробленими за все життя коштами, бо ж, бачте, мені 80+ років. Усі інші варіанти я вже давно спробувала — нічого не вийшло. Карток інших банків не маю.
Враження від спроби скористатися послугами вашого банку жахливі:
1. Ваші оператори взагалі не занурюються у проблему клієнта. У мене година часу пішла на те, щоб добитися від оператора коду, який приходить на номер при реєстрації. Як відомо, доступу до укр.телефонного зв’язку ми не маємо. Телефон я вказувала той, який привязаний до мого паспорту. Київстарівський. +8. Але ж ні — він ніс якийсь брєд про російський телефонний номер. Що вони на них не реєструюсь. Нібито я могла до такого додуматись — намагатись зареєструватися на російський номер з українськими документами.
Ну добре, код надав (то ще добре, що я знала, що вони можуть його підказати, бо зазвичай, я так розумію, шановний банк відмовляє вже на цьому етапі).
Далі у відповідних формах внесла заздалегідь відскановані паспортні сторінки, ідентифікаційний код, заповнила графи з пропискою. І О! Чудо! Вони пройшли. До речі, моїй сусідці, кілька місяців тому відмовили в подальшій реєстрації на цьому етапі — після завантаження документів. Напевно, прописка не сподобалась. Мої ж, якимось чином, прийняли.
Далі треба було поставити свій підпис. Поставила. (Як ви гадаєте, якщо у паспорті підпис робився у 60 років, а зараз мені більше 80, сильно він буде схожий на паспортний? Але що вам до того…) Пройти відеоверифікацію — дзвінок з оператором і заповнити анкету. До анкети діло не дійшло — радісно написали, що відеоверифікація не пройдена. Під час бесіди оператор не повідомила, що не так. Вона запитала чи маю я я інші документи — закордонний паспорт або посвідчення водія, сказала, що мені зараз смскою!!! (На Лівобережжі Херсонщини!!! Ну дуже уважні фахівці!) надішле перелік точок, де я можу отримати фізичну картку. Нащо вона мені і яким чином мені її отримувати? Мені потрібна віртуальна. Далі додатком мені немає можливості користуватись, бо я не пройшла даний етап реєстрації. У чатботі інший оператор, до якого я звернулась після цієї супер-розмови, відповів, що повторно відеодзвінок пройти немає можливості. А чого немає? То зробіть, щоб була! Якщо людина помилилася — має бути другий шанс.
Я, наївна, думала, що я щось начудила, бо я літня людина — телефон тримала не так, документів не видно, світло не так падає… не знаю що…
А почитавши відгуки тут, зараз розумію, що ніхто й не намагався піти тобі назустріч. На відміну від Приватбанку, який одразу відповідає, що з метою безпеки не реєструє нових клієнтів без доступу до українських мобільних операторів (хоча б час людський економить), ваш шановний банк прикидається хорошим. Мабуть, політика банку — не відмовляти в лоба. А типу ми вирішуємо вашу проблему, а по суті, просто комусь відмовляємо одразу, бо немає можливості, отримати код на номер телефону і вони не знають, що можна через оператора. Комусь на другому етапі — після перевірки документів. А комусь на третьому, коли не вийшло відмовити на перших двох.
Шановні співгромадяни, якщо я не права, відпишіться у коментах, є щасливці з ТОТ (Херсонщина), яким вдалося пройти усі етапи реєстраці в Монобанку і отримати віртуальну картку у 2022−2024 рр. Про Приват не пишіть, там я й так все знаю.
І так… кілька риторичних тез «на подумать»…
1. Вам не вигідно мати клієнтами пенсіонерів? Вони для вас тягар в усьому? а вам не заважає той факт, що більшість з них мають дітей/онуків/правнуків, які є фопами, клієнтами вашого банку, і завдяки ним ви, в принципі, існуєте.
2. Шановні державні діджиталізатори задіджилітизували до такого ступеню все, що вже й кроку ступити не можна без цифровізації. Все вони можуть — створювати електронні кабінети призовників, блокувати «ухилянтам» доступ до всього на світі, слідкувати за кожним подихом громадянина, збирати їх персональні дані в порушення Конституції- це вони можуть. А розробити електронний механізм повернути пенсії людям, своїм громадянам!, яких вони покинули напризволяще, — не можуть. ЧИ НЕ ХОЧУТЬ?! Бо це ж так вигідно — половина вимре і кошти залишаться «в казне».
3. Навіщо існує держава, з якою у громадянина однобічні стосунки? Прав у нас немає — тільки обов’язки. Ви маєте по 40 років працювати на державу — всі державні структури існують на ваші податки. Ви маєте ростити синів/онуків/правнуків, щоб тепер віддати їх державі, бо ж її треба захищати. Ви маєте донатити на армію, бо ж не вистачає… бо за 30 років привладні все розікрали. А від держави громадянину що? Державні мужі, які здали території, і зрадили своїх громадян. Банки, які працюють не для клієнта, а проти нього. Пенсійний фонд, який не здатен забезпечити дотримання прав найнезахищеніших верств населення. Тобто держава тебе не захистить, не вилікує, зрадить, ще й гроші твої привласнить. Бо не хрЄн так довго жить — це шкідливо для державної фінансвої системи!
Ганьба!!!
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити
Залиши вам особисте повідомлення, для уточнення інформації