Незрозумілі перевірки та вимоги
Після одного переказу на мою особисту картку в додатку зʼявилося повідомлення, що цей платіж хочуть перевірити. Написав в «службу турботи» (так вони називають звʼязок з менеджером банку). Попросили надати квитанції, а це було дивно, тому що я отримувач. Ну гаразд, думаю, подзвонив відправнику і він надіслав мені документ, який я вже й передав менеджеру монобанку. Проходить 15 хв і отримую таке повідомлення від нього
«У ситуації, що склалася ми намагаємося вам допомогти врегулювати питання мирним шляхом, так як заявники можуть звертатися в поліцію. Нам би не хотілося, щоб у вас, в зв’язку з цим, виникли складнощі. Ви готові повернути кошти відправнику?» Що? Які заявники? Повернути кошти? Яка поліція? … Я так обурився і вже сам на нього наїхав, мол це що за розмови, закрию рахунки і забуду про моно. Ще за 30 хв такої переписки, вибачились та закрилм питання без жодних додаткових жодних вимог. Це був перший мій шок.
Тепер нова історія з моно і вже з моїми близькими родичами. Теж відкрили фоп на моно (за моєю рекомендацією) і вже за 30 днів роботи мають заблокований рахунок. Особисто в курсі, яка там зараз ситуація. Банк виставив цілу низку вимог до власника рахунку — зробити фото переписок з клієнтами; довести, що фоп має приміщення для складу (надати документ оренди приміщення); написати лист-пояснення як саме він веде свою комерційну діяльність, тобто детально розповісти процеси закупівлі, у кого купляє, як продає, як шукає клієнтів; надати копії чеків та ТТН з Нова Пошта. Я зараз не перебільшую, це в точності те, що вимагав банк. І він це все надав. Зрештою, коли документи були надані, був дзвінок з банку з повідомленням, що картку блокують і будуть розбиратись. Вже три дні пишуть в чат — як там перевірка, коли розблокуєте — відповідь одна, все, що ми просили вами надано, питання на розгляді. Скільки це часу займе і чим закінчиться, не відомо, але я же боюся з моно працювати.
Написали вам в особистих повідомленнях, для уточнення інформації