Мінфін - Курси валют України

Встановити

Шахрайські дії в моно

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Марина Прокопенко 28 листопада 2023, 18:39
Місяць тому з карти монобанку було переведено кредитні кошти на рахунок в Таїланді. Цей банк сам підвищує ліміт, але систему безпеки гарну немає. Так шахраї зробили спробу перевести 100 тис гривень, але не було достатньо коштів, потів вони здійснили 2 переводи по 20 тис на той же рахунок. Зараз банк оправдовується що були надіслання пуш повідомлення. Але ж вибачте, під час війни інтернет не завжди і не всюди працює. Операції здійснювалися о 5 ранку, о 6.30 я зателефонувала до монобанку і мені порадили заблокувати картку. Чому не запропонували чарджбек і не зробили спробу повернути гроші.
Застосунок працює погано. Я вимикала послугу «розрахунок без підтвердження в інтернеті», через деякий час заходжу, а він увімкнений (((
Вони кажуть: Безпека наших клієнтів понад усе, але не зробили нічого щоб допомогти!
Ви зазначаєте що я могла десь засвітити картку, але як тоді нею розраховуватись? Навіщо вона коли ти не можеш нею безпечно користуватися?!
Зараз вони поновили додаток. Дуже вчасно.
monobank
Відповідь банку
monobankua 28 листопада 2023, 21:19
Ситуація, що виникла дійсно не приємна.
Однак, інформація, що описана у відгуку, не повною мірою описує все що та чому відбулося.
На жаль, повідомити всі ці можливості немає, щоб сформувати повне розуміння того, що сталося. У такій ситуації ми порушимо банківську таємницю, що є неприпустимим.

Для уникнення таких ситуацій ми рекомендуємо клієнтам не передавати дані навіть знайомим/друзям, не зберігати паролі та дані картки у нотатках та записках. Не вводити дані картки на сумнівних ресурсах, не переходити за фейковими та фішинговими посиланнями.
Також звертаємо увагу, що співробітники банку ніколи не дзвонять і не запитують персональні дані, такі як: ПІН-код, пароль зі смс, CVV-код, термін дії картки.

У свою чергу, розслідування випадків шахрайства, а також розшук і затримання злочинців законодавчо перебувають поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк, у свою чергу, завжди готовий надати їм будь-яке необхідне сприяння.
Банк сприятиме такому розшуку в рамках чинного законодавства.

Коментарі - 7

+
0
Три літри
Три літри
28 листопада 2023, 22:16
#
Цей банк сам підвищує ліміт, але систему безпеки гарну немає

Пхах, щоб банк підвисив ліміт треба виконувати операції та мати стабільний дохід. Ще два роки тому тут було повно відгуків людей без грошей яки скиглили щоб Моно не дає їм кредитний ліміт.

Чому не запропонували чарджбек і не зробили спробу повернути гроші.

Мабуть тому що не дивлячись на непрацюючий через війну інтернет операції таки були підтверджені, чи не так?

Застосунок працює погано. Я вимикала послугу «розрахунок без підтвердження в інтернеті», через деякий час заходжу, а він увімкнений (((

Ти ж сама тільки що писала про поганий інтернет: якщо в тебе немає з'єднання то зрозуміло що спроба щось вимнкути не буде мати результату. І це проблема твого поганого інтернету, а не застосунку.

Ви зазначаєте що я могла десь засвітити картку, але як тоді нею розраховуватись?

Якщо карта банка була додана в гугль-пей чи епл-пей гаманець — нею можна платити багато де.
+
0
Марина Прокопенко
Марина Прокопенко
1 грудня 2023, 7:53
#
Ну і *** така карта потрібна! Ніяких підтверджень я не робила. І байдуже що ти тут пишеш, зрозуміло що тобі що це платять.
+
0
Три літри
Три літри
1 грудня 2023, 8:48
#
Незрозуміло чим ця карта погана. Я думки не читаю.
+
0
Марина Прокопенко
Марина Прокопенко
1 грудня 2023, 11:41
#
Якщо відбувається перевод в сто тисяч гривень, треба принаймні телефонувати і запитувати чи це насправді я здійснюю цю операцію, як це робить ПриватБанк.
+
0
Три літри
Три літри
1 грудня 2023, 12:19
#
Якщо відбувається перевод в сто тисяч гривень, треба принаймні телефонувати і запитувати чи це насправді я здійснюю цю операцію, як це робить ПриватБанк.

Якщо переказ підтверджений в застосунку чи взагалі виконаний саме с застосунку — телефонувати не треба. Телефонувати можна якщо операція виконується з картой, а другим каналом є код в СМС чи взагалі підтвердження не вимогається — але все це не про Монобанк.

Деякі банки так роблять (телефонують), але це взагалі не є загальним правилом як і не є користим досвідом користування банківським рахунком. Пам’ятаю мені так дзвонив Ідея-банк коли я відкривши в них картку перший раз робив оплату в інтернеті. Але це було лише один раз і до того ж було десь в 2015 чи 2016 році коли більшість людей що мали картку користувались нею раз на місяць лише щоб зняти гроші у банкоматі тому зрозуміло що моя несдатдартна поведінка могла викликати питання у служби безпеки банку.

+
0
SergeyNina
SergeyNina
28 листопада 2023, 23:01
#
При обновлении приложения настройки часто слетают. Увы, так у многих банках. Если не было подтверждения оплаты в приложении или кодом (3ds) то начинайте чарджбек. Если было подтверждение оплаты то увы ничего сделать нельзя.
+
+14
Валерка Котовский
Валерка Котовский
29 листопада 2023, 11:35
#
Ну нельзя прийти в полицию сказать что у меня украли деньги и винить их в этом что они виноваты:)
Просто так деньги не уходят, где-то слили данные, я редко ношу с собой карту так как есть google кошель куда можно добавить сколько хочешь карт и оплачивать терминалы с телефона, интернет там не нужен.
Хотя я бы добавил фишку при смене устройства пройти какую нить фото\видео вериф, думаю мошенников стало бы меньше)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 40.9 41.3206
EUR 44.88 45.4401
Всі курси банку

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 40.9 41.3206
EUR 44.88 45.4401
Всі курси банку