через телефонну книгу підтягується карта зовсім сторонньої особи
Я розумію, що неправомірний отримувач непорядна Вікторія Г. 5375 4141 4378 9419 сидить радісінька, що надурняк отримала 3000 грн (Ще б пак «Вона іх очікувала», хто б не очікував?! і відмовляється їх повертати.) Але є ж як так може бути, що відправляєш одному користувачу (за іменем з телефонної книги), а натомість отримує інший?! При тому що при преказі зовсім НІДЕ не вказано, хто отримувач коштів. Лише це можна виявити при формуванні платіжки, коли гроші відправлено і повернути їх не можна «бо вони очікувані».
Я хочу застерегти всіх користувачів mono банк, що виходить банк якимось чином може на власний розсуд прив’язувати до номерів телефонів картки сторонніх користувачів. При переказі РЕАЛЬНОГО отримувача не вказано. Служба підтримки не заперечила, що у них також фото Вадима висвічується (а не Вікторії Г). І ми не знаємо, скільки ще таких неправомірних переказів здійснено, кошти повернути не можливо. Отримати інформацію щодо неправомірного отримувача також, оскільки це «банківська таємниця, яка не розповсюджується». Навіть прізвище отримувача приховано.
Виходить відправник коштів особисто не вводячи номер картки отримувача, а користуючись сервісом банку за переказом з телефонної книги, може іх надіслати будь-кому і цього навіть не видно. от вам і сервіс. «звертайтесь в суд» — каже банк.
От чесно, мені б дуже хотілось знайти людей, які опинились в подібній ситуацїі, оформити колективне звернення до цивільного суду в першу чергу до банку. Щоб виправити «сервіс», щоб здійснення банківських операцій було максимально прозорим, щоб виключити отакі операції підміни карток, оскільки це явне шахрайство.
Ми відображаємо назву контакту відповідно до того, як він записаний у вас в контактній книзі
Рекомендуємо звернутися до Цивільного Суду, ви маєте право стягувати безпідставно отримані кошти з неналежного одержувача, керуючись ст. 1212 Цивільного кодексу України
Уточнити контакти цивільного суду в вашому регіоні або подати позов онлайн можна на сайті «Судової влади України» https://court.gov.ua/