Мінфін - Курси валют України

Встановити

Приховані умови

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
CuteCartoplia 9 червня 2023, 3:36
Може це й не зовсім про сам застосунок але про відношення банку до клієнтів.

Я читав надто багато відгуків про те що банк блокує рахунки (ні, не по провадженням!) та відмовляє в обслуговуванні. Про інші банки такі відгуки чия і є (не тільки тут) але їх значно менше.

Ніде немає коментарів банку щодо того що НЕ можна робити с карткою щоб не відмовили в обслуговуванні. Так так, скріпт про «умови та правила» я вже читав, ніколи не повірю в те що більше 1000 (рахував пошуком по сторонці, може бути не точно) клієнтів порушили їх.

По перше: дайте хочаб якісь ПУБЛІЧНІ коментарі щодо того що неможна робити без зайвих посилань (я читати вмію умови, але щось тут мабуть не зовсім чисто).

Просто в якості інформації:
Потребують документи частіше за інші банки (за П24 та Ощад 100%). Тому якщо ви працюєте неофіційно (фріланс, якесь хоббі яке стало заробітком і так далі) у вас можуть виникнути проблеми з тим що у вас вкрадуть кошти посилаючись на закон. Так це цілком законно але чому Ощад ні разо цього ще не зробив? Знов таки щось тут з ініціативи самого Mono. Ну і класти крупну готівку не рекомендую. Знову можуть (а може і ні, як повезе, але я б не ризикував) документи запросити яких у тиках випадках може і не бути.

Висновок:
Банк діє зовсім непрозоро. Завжди дає посилання не аргументуючи та не надаючи ніяких простих заборон без «розмитої» юридичної лексики. Зручний але ненадійний.

P.S: Робив перевірку. З друзями писали у підтримку зі схожим (але не ідентичним питанням). Завжди відповідають по скріпту (у вас там якісь шаблони чи що? Це навіть гірше за робота). Тож якщо щось дійсно важливе то телефонуйте замість того щоб писати. По телефону збити «скріпт» легше.

P.P.S: В жодному разі не використовуйте для покупки криптоактивів. З вірогідністю в 90% відмовлять в обслуговуванні (у них як я розумію немає чи то можливості чи то бажання перевірити кожен випадок окремо). Це їх параноя з приводу курток бінансу. Така вірогідність є навіть якщо ви ніколи навіть і не чули про ці «бінанси».

А тепер я хочу почути саме ПУБЛІЧНО (вам же нічого приховувати, техпідтримка саме так відповідає, тож пишіть у масси!):
!!! Коротко для людей що неможна робити з карткою щоб запобігти відмові в обслуговуванні. Тільки без нових посилань. Я вам навіть зразок дам:
«Користувачам не можна: [пункт перший], [пункт другий], …»

Будь яка інша відповідь підтвердить те що ви приховуєте щось (я вважаю що вони шукають можливість відмовити в обслуговуванні тим клієнтам які не досить активні та не приносять «сВєРх ДаХоД» (підтверджень нема, це моя думка) тому й вигадують щось та пишуть «розмито»).

В випадку неотримання відповіді, отримання її непублічно чи отримання не по темі прошу вважати фактом приховування чогось.

Ще раз повторюю зразок: «Користувачам не можна: [пункт 1], [пункт 2], …»

Пояснюю чому я хочу саме ПУБЛІЧНО. Після відповіді я АРХІВУЮ сторінку з відповіддю у wayback що теоретично зможе допомогти як мені так і іншим запобігти цих (теоретичних) дрібних махінацій.

Дякую за увагу
monobank
Відповідь банку
monobankua 9 червня 2023, 18:14
Шкода, що у вас склалася така думка щодо умов обслуговування.
Договір публічної оферти знаходиться у відкритому доступі, всі правила обслуговування, права та обов'язки сторін у ньому перераховані та ми їх не приховуємо https://www.monobank.ua/terms.

При цьому ми як банк зобов'язані перевіряти операції наших клієнтів.
На основі цього аналізу банк може ухвалити рішення про відмову в обслуговуванні.

Ми не можемо повідомити за якими саме критеріями ми аналізуємо та перевіряємо незаконні чи непрозорі операції, оскільки це внутрішні процедури банку, отже є банківською таємницею.

Щодо фінансів наших клієнтів — немає жодного становища, яке дозволяло б банку безпідставно заволодіти коштами наших клієнтів. Тож цього ніколи не відбувалося.
У більшості подібних відгуків інформація подається недостатньо правдиво, але спростувати її, навівши конкретні деталі клієнта, ми не можемо, оскільки порушимо банківську таємницю.

Щодо відмови в обслуговуванні як такого, банк залишає за собою право відмовити в обслуговуванні клієнту, у тому числі не називаючи причини прийнятого рішення.
А також ми також залишаємо за собою право відмовити в обслуговуванні клієнтам у разі неповажного ставлення до співробітників банку (п.10.7 Умови та Правила обслуговування)

Коментарі - 12

+
+80
Jokets
Jokets
9 червня 2023, 5:02
#
Жоден банк не буде розкривати свої алгоритми за якими відбувається обчислення операцій для блокування, бо потім такі розумники як ви будуть цим маніпулювати для порушення закону та правил. Тож пер ніш щось вимагати від банку, читайте умови ще раз де достатньо вказано інформації аби не мати проблем і по друге не порушуйте закон і буде вам також щастя.
+
0
dimasfanzerg
dimasfanzerg
9 червня 2023, 12:11
#
Та я думаю і тут техсаппорти все врішать. Поки що у моно є ахілесова пята з цим.
Тільки через відгук починає саппорт працювати.

Дума. С часом і це апнуть.
+
+95
Oleksii Ch
Oleksii Ch
9 червня 2023, 7:14
#
Дурня від першого до останнього слова.
Якщо ти маєш білий інкам, не порушуєш https://www.monobank.com.ua/umovy, ніхто тебе й пальцем не троне.
А схематозники, криптотрейдери, мамчіні бізнесмени можуть вільною дорогою йти в омріяні землі Ощаду та Привату.
Щодо викрадення коштів — суцільна брехня. Вам іх повернуть на рахунок в іншому банку.
+
+70
smishno
smishno
9 червня 2023, 9:17
#
В випадку неотримання відповіді, отримання її непублічно чи отримання не по темі прошу вважати фактом приховування чогось.

А хто такий цей автор, що ставить банку ультиматуми? Кожен наступний відгук пробиває дно ще більше і більше…
+
+1
dimasfanzerg
dimasfanzerg
9 червня 2023, 12:08
#
О да. Зато кремлеботьскі думки тут в — пачєте…

Смішно читати…
+
0
Anrey12
Anrey12
9 червня 2023, 12:20
#
…що ставить банку ультиматуми-Хто/що вам заважає це робити?Я подозрюю, що він є громадянином України!Хіба цього не досить?
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
9 червня 2023, 13:36
#
Відносини між банком та клієнтом — цивільно-правові, регулються законами України та угодою, яка не може мати розбіжності із законом.
Якщо громадянин хоче зворотній звʼязок, він має керуватись законом про звернення громадян та відправити листа. Установа зі свого боку має надати відповідь у встановлений законом термін та в враховуючи нормативну базу, із законом про банківську таємницю включно.
А враховуючі те, що автор відгуку вимагає повну маячню, юристи банку його пошлють на три літери із дотриманнями законів та будуть праві.
+
+44
Вячеслав Ол
Вячеслав Ол
9 червня 2023, 11:33
#
1) Карта физ лица она для покупок
То есть получили платёж нужно рассчитываться в магазинах.
Если вы получаете платежи и выводите в кеш. без оформления фоп. То будьте готовы к блокировке.
2) Если получаете платежи и эти деньги отправляете на другие карты это похоже на п2п бинанс. тоже блокировка.
3) два акаунтана одном телефоне. Запрещено разглашать данные карты даже родственникам
+
+15
SergeyNina
SergeyNina
9 червня 2023, 23:51
#
4. Переводы частые физ — юр лицо и юр лицо — физлицо легко словить проверку или блок так как банк считает это предпринимательской деятельностью.Практически все переводы юрик — физик у моно могут уйти в проверку 5. Ставить приложение в эмулятор андроид 6. Использовать модификации приложения монобанк. Самостоятельно модифицировать приложене. 7. Оборот по карте выше 15−30 к в месяц можно наткнуться на финмониторинг. 8. Входить в приложене с разных устройств. 9. Превышение лимита в 100 переводов в месяц кроме покупок в магазинах. 10. Использование карты для инвестиционной деятельности, покупки и продажи ценных бумаг если оборот по карте в месяц свыше 30к гривен Остальное уже не помню
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
10 червня 2023, 1:08
#
7 — якщо для тебе якась сума є нормальною поточною активністю та ти отримуєш не анонімну готівку з терміналів, ніхто не буде перевіряти поки стелю в 140 тисяч не пробʼєш одноразовим отриманням.

10 — маячня. Ніхто так не робить. Паперами торгують через рахунки в брокерів. Ти ж не будеш кожну операцію фіксувати та потім на картку виводити?
+
0
Три літри
Три літри
10 червня 2023, 8:45
#
Хіба потрібні пояснення що використовувати картку для бізнеса не можна?

+
0
Jokets
Jokets
14 червня 2023, 6:49
#
Не зрозуміло чому, але виходить що так. На місці моно за такі ось питання та вимоги від автора, я би його обмежив назавжди в обслуговуванні.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 40.87 41.3206
EUR 44.84 45.4401
Всі курси банку

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 40.87 41.3206
EUR 44.84 45.4401
Всі курси банку