Не пришел SWIFT платеж. Поддержка моно морозится

Проблема вирішена
scxlette
Здравствуйте. Отправили мне платеж ещё 29 марта с Франции на счёт монобанк. Уже 4 апреля средств так и не наблюдаю. В поддержке моно говорят что они ничего не могут поделать узнавайте в отправителя, или средства попали в международный мониторинг.Отправитель сказал что перевод был успешным ещё 29 марта. Куда делись деньги только бог знает…
Розуміємо, що ситуація неприємна
Даний переказ не поступав на наші рахунки
Хочемо зауважити, що у квитанції, яку ви нам надали, відсутня інформація про адресу отримувача, можливо з цим повʼязана затримка в зарахуванні
Рекомендуємо звернутися до відправника коштів, для перевірки статусу переказу
Лише у банка-відправника є інформація з деталями по переказу

4 квітня 2023, 20:31
SWIFT-переказ може йти тиждень і це цілком нормально. В переказі бере участь три банки і кожний з них може затримати платіж відповідно до своїх процесів та вимог фінмоніторингу.

Запитуй у відправника детальну інформацію, можливо платіж застряг у банку-кореспонденті - це дуже частий випадок.
4 квітня 2023, 21:11
Відправник не відповів на моє питання у нього дуже багато заявок і він не встигає всим відповісти вчасно. А як платіж зняти з фінмоніторингу?
4 квітня 2023, 21:24
А як платіж зняти з фінмоніторингу?

В ідеалі банк-кореспондент повинен звернутись до банку-отримувача щоб той надав інформацію про клієнта чи переадресував питання клієнту.

Але на практиці буває (тут були такі відгуки) коли зупинений платіж просто лежить і ніяких перевірок не робиться. Наприклад можуть зупинити платіж якщо отримувач має прописку в Криму чи у Донецький та Луганський областях.

Я не знаю на 100% чи може тут щось зробити Монобанк зі свого боку, все ж допускаю що може. А банк відправника принаймі може надати детальню інформацію по платежу: ідентифікатори, поточний статус і приблизну причину зупинки. Потім з цією інформацією можно пробувати вибивати платіж через Монобанк.
4 квітня 2023, 22:10
В тому то і справа що я проживаю в Кіровоградській області
Andriy Shevchuk
Andriy Shevchuk
7 квітня 2023, 16:36
Чим закінчилась історія, щось вирішилось? Бо в мене теж висить платіж. Точно такаж ситуація.
11 квітня 2023, 15:47
Пока нічим, відправник сказав що якийсь із банків заблокував платіж. Вирішують питання
limbo4 live
limbo4 live
5 квітня 2023, 9:59
В моєму випадку відбувалась така ситуація, але в результаті гроші повернулись до відправника

Головна / Банки України 🏦 / monobank 💰 / Відгуки про monobank 📝 / Не пришел SWIFT платеж. Поддержка моно морозится