Мінфін - Курси валют України

Встановити

Шахраї монобанк

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
0660608949 18 серпня 2022, 14:16
Добрий день!
З Монобанк у мене вже давно не з приємних, але наразі це вже крик душі бо вони ніяк не реагують на клієнта, який хоче вирішити питання.
Моя історія почалася 2 роки тому, мені ввечері зателефонував працівник монобанк сказав, що з моєї карти хотіли зняти кошти. Я повірила що телефонує саме працівник монобанк бо і голос був як у працівника монобанк і смс надходило саме з монобанк і звичайні і в електрону пошту. Як пізніше мені пояснили працівники монобанк, що шахраї зробили переадресацію їхніх викликів. Дізналась я через день що шахраї підняли кредитний ліміт до 45 тисяч гривень, і все від туда зняли, бо карта була заблокована. Я зателефонувала на гарячу лінію, мені пояснили що потрібно звернутися в кібер поліцію, я подала заяву на крадіжку коштів. Мені видали в поліції ЄДР, я ще запитала чи є сенс судитися він сказав, що поліція то може знайти шахраїв, але не зможе пред’явити їм. Тоді як чесний громадянин почала кожен місяць платить на карту, щоб не зіпсувати собі кредитну історію, дуже цього боялась. Коли почалась війна 24 лютого, не платила з червня вийшла на роботу зп порізали на 50%, не має вже чим платити. Тому я зателефонувала на монобанк сказала, що я не плате спроможна. І попросила реструктурізацію або може списання по акції. На що працівники монобанк сказали, що нема для мене пропозиції і щоб я десь запозичила кошти і сплатила кредит. Вже вони починають мені писати що подадуть мене В УБКІ і у мене зіпсується кредитна історія. То у мене питання, чому коли людина хоче платити навіть не свої борги, а шахраїв тільки б не зіпсувати собі кредиту історію, банк не іде на компроміси. Може це іза того що монобанк знає, що саме його працівники знімають кошти.
monobank
Відповідь банку
monobankua 18 серпня 2022, 19:40
Ситуація однозначно не приємна
Для уникнення таких ситуацій ми рекомендуємо клієнтам не передавати дані навіть знайомим/друзям, не зберігати паролі та дані картки у нотатках та записках.
Також звертаємо увагу, що співробітники банку ніколи не дзвонять і не запитують персональні дані, такі як: ПІН-код, пароль зі смс, CVV-код, термін дії картки, не будуть запитувати ваших особистих даних або просити будь-що натиснути або кудись зайти або сходити (додаток або до банкомату/терміналу).
Якщо у Вас виникають сумніви, що ви розмовляєте зі співробітником Банку, ви можете самостійно звернутися до Банку за номером, вказаним на карті.
Своєю чергою, розслідуванням та пошуком зловмисника займаються правоохоронні органи.
Кошти, які були вкрадені шахраями, можуть бути компенсовані ними ж за рішенням суду.
На цей час ми робимо все можливе, щоб процес погашення заборгованості не викликав труднощів.
Банк не нараховує пені та штрафи, нараховує звичайні відсотки у розмірі 3,1% на місяць.
При цьому звертаємо вашу увагу, що за наявності простроченої заборгованості псується кредитна історія.
На жаль, немає можливості оформити реструктуризацію.

Коментарі - 9

+
0
Три літри
Три літри
18 серпня 2022, 16:15
#
Може це через те що Монобанк не вірить в казочку про шахраїв?
+
0
triniarin
triniarin
19 серпня 2022, 20:10
#
Там пані написала що вона зробила заяву (ЄДР) і її забирати було не потрібно, після цього вона повинна була б звернутися з цією заявою до банку (в службу безпеки). (у мене в 00-их була подібна історія з Альфа-банком, бо на тодішній шарашці де я працював забирали паспорти і взяли кредит на моє ім'я. Власне ось так і вирішив. Того чувака навіть посадили і мене повідомила (ще тоді міліція) про т. е.)
+
0
triniarin
triniarin
19 серпня 2022, 20:33
#
Додам, якщо хтось буде в подібній ситуації:
0. Дзвоните в банк, розповідаєте про ситуацію (можна спросити ім'я і прізвище співробітника з котрим ведете бесіду)
1. Йдете в поліцію і подаєте заяву, надаєте в ній найбільше інформації, у т.ч. дату і час відповіді співробітника банку (якщо вони так визнали шахрайство).
2. Йдете у відділення банку (у випадку Моно, так як він необанк, то це буде Універсал) і пишете заяву на ім'я директора чи на голову відділу безпеки (там вам мають допомогти і підказати до кого), прикладаєте копію Заяви в поліцію (і виписки з ЄДР)
3. Через декілька днів можна спитати, як там ваша заява.
+
0
Rancho
Rancho
20 серпня 2022, 9:27
#
Як що ви досвідчений то порадьте будь ласка, є випадок з неналежним отримувачем, помилково на чужу картку поклав гроші, через техпідтримку повідомили що отримувач відмовився їх повернути, я подав до суду заяву на розкриття данних і отримав ухвалу де прописано Універсал банку надати фіо, іпн отримувача заявнику. Банк ухвалу отримав, але чомусь суду нічого не передає вже п’ять місяців, в чому помилка і що робити далі щоб подати позов для повернення коштів? Картка отримувача Монобанк, в заяві Універсал як заінтересована особа.
+
0
Три літри
Три літри
19 серпня 2022, 20:59
#
Якщо б розгляд справи був би завершений та винесено вирок шахраю який вкрав клієнтські гроші - банк не вимогав би погашення боргу з клієнта.

Банк вимагає - це свідчить що наявність якогось шахрая не доведена.
+
+22
dizzbalanser22
dizzbalanser22
18 серпня 2022, 19:14
#
Как за 2 года можно не выплатить 45 тыс?
+
+22
Jokets
Jokets
18 серпня 2022, 21:35
#
Почему банк ДОЛЖЕН идти на компромис? Обычный пользователь взял их деньги, то возвращайте как это должны делать все остальные должники. С чем-то не согласны, тогда пожалуйста через суд, тем более вы сами своими действиями виноваты в краже
+
+15
Єгор Тітаренко
Єгор Тітаренко
19 серпня 2022, 1:15
#
То есть вы взяли кредит, передали его мошенникам, но виноват при этом банк?
+
0
djj
djj
21 квітня 2023, 10:34
#
Картка шахраїв 5366 3911 0954 4692 , зламують акаунти знайомих і пишуть щоб скинули гроші
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 39.2 39.7994
EUR 42.18 42.7095
Всі курси банку

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 39.2 39.7994
EUR 42.18 42.7095
Всі курси банку