Банк відмовляється навіть спробувати виправити проблему з подвійною конвертацією
Mercuryo каже що винен банк, а банк каже що винен Mercuryo.
Банк відмовляється налагодити пряму оплату UAH-UAH з сервісом Mercuryo. Банк рекомендує мені самому урегулювати це питання з сервісом.
Це не моя робота налагоджувати банківську систему. У мене нема тестових карток, витрати по яким мені компенсують. Навіть якщо я буду використовувати свою картку для тестування закордонних сервісів, як можу потрапити під обмеження фінмоніторингу. У мене відсутні технічні знання. У мене відсутнє обладнання і легальне право для відстеження неполадок у банківській системі. Я не можу сказати «На терміналі змініть протокол на 123, а ми у себе ведемо 321 і перепрошиємо і все запрацює як треба» — цим мають займатися вони.
Є підозра що банк сам ініціює подвійну конвертацію, щоб уникнути втрат через занижений курс НБУ. Були схожі обговорення декілька років тому про банки, котрі теж грабували людей через конвертацію UAH-USD-UAH (гугліть «Укрсиб Приват двойная конвертация»).
Я вже написав поганий відгук про Mercuryo. Пишу поганий відгук тут про Монобанк
Оскільки сервіс знаходиться за кордоном, вони не можуть приймати платежі в гривні
Якщо сервіс вказує суму в гривні, то це орієнтовна сума
Тому, якщо ви обираєте оплату в гривні, то буде конвертація:
1) UAH -> USD по курсу MasterCard/Visa;
2) USD -> UAH по курсу Банка