Монодери

Проблема вирішена
Love1liubov 4 квітня 2022, 14:52
Немає чого додати до відгуків нижче, нараховують відсотки та заганять людей у боргову яму, коли війна закінчиться — піду до суду, посилаються на свої зобов’язання перед виплатою відсотків по депозитам, але забувають, що з кредитів деруть 3,1% в МІСЯЦЬ та застосовують декурсивний принцип нарахування відсотків, а по депозитам у гривні платять 6% у РІК, тобто продовжують заробляти шалені гроші, та виходять з принципу — якщо НБУ не заборонено нараховувати відсотки — значить дозволено! Клієнти розуміють, що всім складно і банкам також, та не відмовлялися платити по своїх зобов’язаннях, але банк користується ситуацією та дере три шкури зі своїх клієнтів, тому сподіваюсь, що клієнти банку будуть його бойкотувати та він незабаром збанкрутує та піде слідом за російським воєнним кораблем!
P. S. Навідміну від банку -монодеру, Райфазен банк не нарахував жодної копійки по кредиту, та автоматично продовжив канікули ще на місяць, я являюсь клієнтом обох банків! Тому коли монодери розповідають про постанову нбу в про те як всі інші банки теж нараховують відсотки — просто смішно!
monobankua 4 квітня 2022, 17:21
Ми діємо згідно з постановою НБУ
Правила не передбачають скасування процентів за користування кредитними коштами.
З 1.04 до закінчення дії військового стану знижено ставку по всіх кредитах до 1,6% на місяць. Банк не нараховує пеню, штрафи, не виносить заборгованості на прострочення. Ми рекомендуємо вносити мінімальні платежі, якщо є така можливість
Виходячи з даних на сайтах банків, процентна ставка застосовується у всіх комерційних банках України. Ми надаємо такі ж канікули, як і решта недержавних банків

Дмитрий Кравченко
Дмитрий Кравченко
4 квітня 2022, 15:10
ЗАКОН УКРАЇНИ № 2120-ІХ: п. 18. У період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення … виконання грошового зобов’язання за договором, відповідно до якого позичальнику було надано кредит (позику) банком … позичальник звільняється … від обов’язку сплати на користь кредитодавця (позикодавця) неустойки (штрафу, пені) …та інші платежі, сплата яких передбачена відповідними договорами, нараховані включно з 24 лютого 2022 року за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) за такими договорами, підлягають списанню.
Має місце пряме порушення Закону.