І добре, і погано. Цікаві правдиві історії!
Одним з неприємних моментів буле те, що при переведенні коштів з катки на картку було знято комісію з частини коштів, які використовувались з кредитної лінії. В цьому був винен і я і «мене».
Детальніше все було наступним чином.
Мені в терміновому порядку потрібно було перекинути 5000 грн з картки на картку, при чому з картки одного банку на інший. Я зайшов в додаток одного банку, там комісія (50 грн за переведення цієї суми), зайшов в додаток Монобанку, а там комісії немає. От думаю і супер! Але ж я мабуть, як і більшість користувачів не прочитав договір з банком, а надіявся на те, що програма в разі чого мене повідомить про комісію. Доступна сума тоді на рахунку була близько 3000грн, тобто інша частина йшла з кредитних коштів. Я вибрав перевести з картки на картку, вписав швидко суму 5000грн, додаток показав, що комісія відсутня і швидко натиснув відправити кошти. Отримав підтвердження про вдалий платіж і вже радію, що все так швидко і зручно. Аж раптом в історії бачу, що в мене знялась комісія 70грн. От думаю дурень, додаток іншого банку просив всього 50 грн, я цим не скористався, а тут з мене 70грн «збрили». Я давай писати в підтримку, на шо вони відповідають, що в договорі вписано 4% комісії з кредитних грошей (цього я не знав). Кажу ок, але ж чому мене додаток про це не повідомив, на що відповідають — такого не може бути, докажіть! Я беру свого колегу і демонструю те ж саме на відео, де скидую кредитні кошти, а комісія відсутні в додатку і відправляю повторно на розгляд питання. І тут виявляється, що якщо ти поспішаєш і всі операції виконуєш швидко, то на етапі переведення коштів система не вспіває швидко порахувати комісію (потрібно певний час) і пише, що комісія відсутня, і при цьому, кнопка «Відправити переказ» доступна весь цей час. Я ж говорю підтримці, що я допоміг вам знайти баг в системі, тому прошу повернути комісію, на що відповіли, що кошти не повернуть, а баг зареєструють для виправлення, а там все просто, поки не появилась сума комісії заблокуй кнопку Відправити і все, клієнти будуть не обмануті. Зареєстрували, але порахували, що банк втратить додатковий заробіток і тому по сьогоднішній день так і не виправили, хоча я не одноразово їм про це нагадував і писав коментарі в соц.просторах. Тому будьте обачливі! Я ж радий, що суму яку я переводив була не з 6-ма нулями))).
Але й був позитивний досвід.
Я купував сину велосипед розраховуючись картою (майже 7000грн). Купив, прийшов додому, відкрив додаток банку, історію, а мені пише — Переведіть оплату в «Розстрочку». Я ж собі «в умі» думаю про «Оплату частинами». Думаю і дійсно чому всю суму списувати з рахунку відразу, якщо можна по частинам за кілька місяців виплатити, тим більше, що вони рівні і я нічого не втрачаю. Натиснув перевести, мені відображає суму платежу та кількість платежів. Я довіряю додатку та думаю, що це в загальному має бути та сума, яку я заплатив відразу, а загальну суму, яку я сплачу в результаті в даному вікні не відображає. Я підтвердив дію і з мене зняло перший платіж і показало скільки ще платежів залишилось. Аж тут приходить наступний місяць, з мене автоматом знімається наступний платіж і мені відкриваються «чакри», що сума платежа помножена на кількість платежів — це ніфіга не та сума, яку я заплатив від самого початку, а більша, бо там закладено 2,9% розстрочки від загальної суми. В мене ж кошти власні на картці були, от думаю і лоханувся. Але я вирішив написати в банк і роз’яснити ситуацію. Написав, що на екрані не видно було комісії і тому зробив ці дії випадково, адже в мене були власні кошти і мені це не було обов’язковим. Банк пішов на зустріч — розірвав договір, повернув комісію за попередні місяці (хоча я вже був готовий за попередні місяці її втратити) і зняв повну вартість велосипеду. Таким чином я обійшовся без переплат.
Тому і добре, і погано, скрізь є «підводні камні» і часом власна неуважність. Але кнопку Відправити кошти потрібно заблокувати до появи комісії)))!!!
Всім бабла, ой добра!
При переказі коштів потрібно трохи часу для розрахунку комісії, додаток очікує відповідь від сервісу.
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом.
Постараємося надалі тільки радувати вас