Мінфін - Курси валют України

Встановити

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
IgorTemnyi
IgorTemnyi
6 жовтня 2020, 19:59
Ігор Темний
Дуже багато разів я запитував в вайбері, по телефону, ставив запитання на @, чи якщо я внесу, тобто поповню, на карту певну суму (не вилику десь 5-6 000) та якусь частину я буду витрачати (продукти, будівельні товари та інше) а якусь покладу на депозит, тобто відкрию депозит з правом поповнення а коли термін спливе то продовжу, чи можуть мені заблокувати кошти та вимагати їх підтвердити, зараз нема офіційної роботи, ось дословна відповідь «Добрий вечір. На жаль сказати чи буде заблокована та чи інша сума на мапі можливості немає. Перевіряється абсолютно кожне зарахування на карту. » ось ваша дословна відповідь «Дополнительных документов не нужно будет, при внесении средств на депозит», зауважу щоб покласти на депозит їх треба покласти на карту. Запити я створював після прочитання відгуків на Мінфін, після отримання відгуків на своє запитання я майже відмовився від монобанк, в листопаді закрию розстрочку та і все, але мене повністью влаштовує монобанк та нехотів би цього робити але ваша підтримка якби підштовхує до цього. Так яку з двох відповідій (підтримки чи на сайті мінфін) можна вважати такою що відповідає дійсності.
monobank
Відповідь банку
7 жовтня 2020, 17:44
Фактично Банк перевіряє абсолютно всі платежі, які зараховуються на рахунки нашим Клієнтам.

Згідно з чинним законодавством України (в тому числі ст. 7 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»), банк зобов'язаний проводити перевірку транзакцій клієнта. Відповідно до п. 4.3.13.1. УиП і правил Банк здійснює документальну перевірку джерел походження коштів

Покласти кошти на депозит можна минаючи карту, через код в касі Универсалбанку або А-банку.

Коментарі - 5

+
0
IgorTemnyi
IgorTemnyi
6 жовтня 2020, 20:16
#
Ось про що я https://minfin.com.ua/company/monobank/hotline/160257/#comments
+
0
IgorTemnyi
IgorTemnyi
7 жовтня 2020, 18:32
#
Дякую за відповідь, але про яке відмивання коштів та фінансування тероризму може йти мова якщо клієнт буде класти на рахунок 5-6 000 гривень в самому кращому випадку а так 3-4 000 що місяця, та враховуючи рік клієнта та ті данні які отримав банк про клієнта. Буду користуватися як і планував, начитався дурниць та вбив собі в голову різну…
+
+2
zig4free
zig4free
9 жовтня 2020, 11:29
#
Это зависит от поведения клиента, если он просто пополняет счет несколько раз в месяц и потом тратит деньги в магазинах то шанс попасть под финмон стремятся к 0.

А если будут регулярные пополнения снятия переводы на счета/карты других людей… то шансы получить блокировку счета от финмона стремятся к 100%.

Я описал самый примитивный пример, естественно алгоритм у финмона шире. Но я бы брался за тех, кто активно переводит и получает средства от 3их лиц.
+
0
IgorTemnyi
IgorTemnyi
9 жовтня 2020, 13:16
#
Вот как вижу это я, есть закон который банк обязан выполнять иначе штраф или отзыв лицензии, есть разъяснение от НБУ по поводу этого закона, к примеру клиент может оплачивать комуналку (сумма без ограничений), кредит (не выше 30 000), делать/получать перевод (до 5 000 включительно), покупка товаров (без ограничений, но есть нюанс, я напишу ниже) и всё… ну ещё на счёт депозитов, разъяснения по поводу какую сумму клиент может положить на счёт что бы не попасть под финмониторинг нет и поэтому банк проверяет любую суму… он вынужден это делать. По поводу покупки без ограничений, если вы к примеру, покупаете авто цена которого выше 300 000, что бы не попасть под финмониториг и что бы оплата прошла в тот же день можно сделать так 299 999 вы платите с своей карты а остальное с карты жены, мамы, друга, по договорённости с автосалоном (если к примеру вы оплатите 299 999 с карты а остальное наличными то всё равно плательщик вы), если всё оплачивать с своей карты то вы поподаете под финмониторинг автоматически и оплата займёт до 3х дней даже если вы подтверждаете деньги. Для чего я открывал карту, я живу в области, есть приват и есть ощад все остальные ушли, на данный момент работы нет и я зарабатываю как могу, честно но официально не трудоустроен (шабашки), так вот открыл карту что бы сплачивать комуналку, делать покупки и что то откладывать, сумма которою я буду ложить и ложу не превышает 5 000 гривен (очень редко 6 000) в месяц, и поверьте таких как я каждый 10 украинец.
+
0
zig4free
zig4free
9 жовтня 2020, 17:39
#
Сколько откладывать на карту будете не принципиально, не самая хорошая идея откладывать деньги в банке не имея официального трудоустройства.

Лучше уж откладывайте покупая валютный кеш.

А на карте держать условный минимум, и депозит открывать, если начнете пользоваться кредитными средствами, тогда даже в случае чего деньги с депозита пойдут на погашении кредитной задолженности.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 41.15 41.6493
EUR 44.99 45.8001
Всі курси банку

Курс валют в monobank

Валюта Купівля Продаж
USD 41.15 41.6493
EUR 44.99 45.8001
Всі курси банку