о решении апелляционного суда
Думаю, некоторые выводы суда апелляционной инстанции будут интересны и полезны заёмщикам. Цитирую:
«На час вирішення питання про забезпечення позову, справа №910/11298/16 не розглянута, наслідки недійсності Договором факторингу від 19 травня 2016 року №1905 не застосовані, а тому підстави для невиконання умов вказаного Договору сторонами відсутні.»
«Також, колегія суддів враховує, що у випадку задоволення даного позову, та встановлення незаконності дій відповідачів, у позичальників, які здійснювали платежі на вказані відповідачами реквізити на користь третьої особи виникне прострочення за кредитними договорами перед позивачем, як новим кредитором, що завдасть шкоди останнім у вигляді штрафних санкцій за відповідними кредитними договорами. При цьому, процедура повернення такими позичальниками помилково сплачених коштів буде ускладнена процедурою ліквідації ПАТ „Банк Михайлівський“, що в свою чергу змусить таких позичальників повертати помилково сплачені кошти в порядку передбаченому Законом України „Про систему гарантування вкладів фізичних осіб“.
В общем, апелляционный суд подтверждает, что договор 1905 подлежит исполнению, а заплативший на банк может никогда назад свои деньги не получить и поэтому придётся ему платить дважды.
Поэтому не ведитесь на сказки-выдумки кишащих здесь советчиков от банка, которые абсолютно ничего в законодательстве не понимают. Решайте сами, как поступить так, чтобы потом не пришлось платить дважды или дополнительные проценты, штрафы.