Схеми з видачею та погашенням кредитів у ПАТ «Банк Михайлівський» здійснювались без коштів, а виключно записами у бухгалтерських документах
Також, в приміщеннях «Банку Михайлівський» фізичні особи вносили грошові кошти на користь ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» (ІРЦ) та ТОВ «Кредитно-інвестиційний центр» (КІЦ) за договорами фінансової позики. Відразу ці кошти перераховувались в інші банки, або використовувались на фінансування витрат вказаних компаній. На сьогодні доля цих грошей невідома.
Інші схеми з фіктивного придбання «Банком Михайлівський» активів та збільшення загальної гарантованою суми у банку були виключно «на папері».
Так, напередодні введення у «Банк Михайлівський» тимчасової адміністрації ТОВ «ІРЦ» продає йому 106 тис. кредитів за 870 млн грн. Банк, ніби то, перераховує кошти, але кредитних договорів не отримує.
Ще одна схема. Як свідчать записи у бухгалтерських документах, «Банк Михайлівський» придбав фіктивні права вимоги на грошові кошти за договорами з продажу «сміттєвих» цінних паперів. За це він «перераховує» ТОВ «ІРЦ» та ТОВ «КІЦ» суму 741,6 млн грн.
Детальніше читайте у прес-релізі ФГВФО