Мінфін - Курси валют України

Встановити

Зарахування валюти

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Микола Шумаков 21 лютого 2023, 21:46
Відділення за адресою: Дніпро, пр-т Д. Яворницького, 34-Б
Користуюсь послугами банку більше 5 років, мізерні негаразди були й раніше, але ось в цьому місяці зіткнувся з тотальним маразмом з боку банку і його працівників — згідно змін в законодавстві, з 1 січня 2023 року, потрібно вказувати документ і його номер, який є доказом походження коштів. Так ось якщо у вас контракт без номерів, а номер інвойсу і його дата співпадають — то це дуже підозрілий кейс і банк вам заблокує надходження коштів, в інших банках України такої проблеми немає. Сьогодні ж зіткнувся з випадком, який викликає просто сміх — за вимигою банку в свіфт меседжі написали прізвище фізичної особи підприємця, і це стало приводом не тільки заблокувати надходження коштів, а ще й відправити запит до банку відправника, як пояснили робітники Кредобанку — може то не вам надійшли кошти. Тож коли в свіфт меседжі пишуть суто ім'я то це добре, а як тільки змінили в меседжі ім'я на прізвище, то все — таких клієнтів мільйони. Це не сервіс, це перекладання своїх обов’язків на клієнтів
Кредобанк
Відповідь банку
Kredobank 24 лютого 2023, 16:54
Добрий день. Дякуємо за зворотний зв'язок. Врахуємо в подальшій роботі.

Водночас наголошуємо, що згідно «Положення про порядок виконання надавачами платіжних послуг платіжних інструкцій в іноземній валюті та банківських металах» затвердженого постановою НБУ № 216 від 28.07.2008 р.:
30. Банк зараховує суму платіжної операції на рахунки банку, розрахункові рахунки небанківських надавачів платіжних послуг та рахунки отримувачів на підставі отриманих SWIFT-повідомлень (далі — повідомлення), у яких обов’язково зазначені:
1) для отримувачів — юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі — підприємець) — унікальний ідентифікатор отримувача або найменування/прізвище та власне ім’я та номер рахунку отримувача і призначення платежу;
31. Надавач платіжних послуг отримувача в разі отримання повідомлення, у якому не зазначені найменування або прізвище та власне ім’я, номер рахунку (для юридичної особи або підприємця), має право зупинити проведення платіжної операції та зарахувати кошти на рахунок до з’ясування для встановлення належного отримувача.
Надавач платіжних послуг отримувача в разі неможливості встановлення належного отримувача або не надходження уточнених даних від надавача платіжних послуг платника не пізніше 30 календарного дня зобов’язаний повернути кошти надавачу платіжних послуг платника із зазначенням причини повернення.
32. Банк отримувача в разі отримання повідомлення про перерахування коштів в іноземній валюті на користь юридичної особи або фізичної особи-підприємця, у якому не заповнено реквізит «Призначення платежу» (немає посилання на договір або документ, на виконання якого від нерезидента-платника надійшли кошти в іноземній валюті) або в ній зазначена помилкова інформація, не пізніше наступного робочого дня після отримання такого повідомлення звертається до банку, що обслуговує платника, та/або до отримувача для з’ясування цього реквізиту в порядку, визначеному внутрішніми документами банку.
В призначенні повинно бути посилання на договір чи інший документ, договір/інвойс може бути б/н і при цьому має дату. Номер інвойсу та дата можуть співпадати, при цьому мають бути вказаними. Для прикладу: inv 24022023 dd 24.02.2023.

Коментарі - 2

+
0
Микола Шумаков
Микола Шумаков
24 лютого 2023, 18:05
#
Добре, що ви відповіли — то ваш піар відділ працює набагато краще ніж відділ обслуговування клієнтів та валютний відділ, проблеми з вашим банком, в мене другий місяць поспіль, і я хотів би зазначити, що ваш банк можна викреслювати зі списку Адекватних, бо в інших банках, інші контрактори з України не мають проблем із зарахуванням при дотриманні законодавчих положень. Я вже мовчу, що гроші у вашому банку крутяться 3−5 днів після зарахування, і кожен раз зависають на рахунках під вихідні.
+
0
Микола Шумаков
Микола Шумаков
12 квітня 2023, 17:26
#
Питання вирішено, відгук можна видалити
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Кредобанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.21 42.78
PLN 9.71 9.99
USD 39.41 39.88
Всі курси банку

Курс валют в Кредобанку

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.21 42.78
PLN 9.71 9.99
USD 39.41 39.88
Всі курси банку