Мінфін - Курси валют України

Встановити

БАНК ОТКАЗАЛ В ВЫДАЧЕ ТЕЛА ДЕПОЗИТА

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
Provodnik 9 вересня 2014, 23:00
Сегодня «Имэксбанк» отказался вернуть мне депозит, ссылаясь на внутренний документ банка, касающийся лимитов в 5000 грн. в день на получение денег в кассе.
Причина крайне оригинальна: дескать банк, являясь партнёром Фонда возврата вкладов физлиц, стал выдавать вклады вкладчикам одного из «сгоревших» банков (кажется, «Финростбанка»). Они, видите ли, все побежали их забирать, появился ажиотаж и дефицит гривны в кассе.
Непонятно только одно: по такой логике получается, что Имэксбанк выдаёт этим вкладчикам свои деньги (в том числе мои), а ведь должен выдавать средства, полученные от Фонда возврата вкладов.
Почему меня должны интересовать такие подробности, как «сгоревший» банк и проблемы тех вкладчиков?
Почему «Имэксбанк» создаёт проблемы мне?
Начинаю жалеть, что связался с этим банковским учреждением! Раньше советовал его, теперь не буду советовать никому.

Коментарі - 2

+
0
KWP
KWP
10 вересня 2014, 4:59
#
*** 1. Відповідно до ч. 2 ст. 1060 ЦК України, банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім вкладів, зроблених юридичними особами на інших умовах повернення, які встановлені договором.
*** 2. За договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім вкладів, розміщених юридичними особами на інших умовах повернення, які встановлені договором (абз. 2 п. 3.3. Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 03.12.2003 року №516
*** 3. Правління Національного банку України Постанова 03.12.2003 N 516 Про затвердження Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами
zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z1256-03
3.3. Банки повертають вклади (депозити) та сплачують нараховані проценти у строки, що визначені умовами договору банківського вкладу (депозиту) між вкладником і банком.
За договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім вкладів, розміщених юридичними особами на інших умовах повернення, які встановлені договором.
У разі невиконання (неналежного виконання) банком вимоги фізичної особи про повернення вкладу (депозиту) або його частини (документ на переказ/заява про повернення коштів тощо) (далі — вимога) банк зобов'язаний:
прийняти вимогу шляхом проставлення на ній: дати отримання, підпису уповноваженої особи, відбитка штампа банку та видачі фізичній особі письмового повідомлення про невиконання (неналежне виконання) цієї вимоги із зазначенням причини, дати взяття вимоги на облік, дати видачі повідомлення, прізвища, ім'я та по батькові уповноважених осіб і відбитка печатки банку;
взяти вимогу на облік за відповідним позабалансовим рахунком.
Банк зобов'язаний виконати вимогу відповідно до умов договору банківського вкладу (депозиту). Після виконання вимоги банк списує вимогу з відповідного позабалансового рахунку.

*** 4. Звертаю увагу на:
«банк зобов'язаний:
прийняти вимогу… та видачі фізичній особі письмового повідомлення про невиконання (неналежне виконання) цієї вимоги із зазначенням причини» (Постанова N 516)

*** 5. « ...із зазначенням причини ...»
+
0
IIV
IIV
11 вересня 2014, 22:09
#
Красиво написано, и что? Я лично еще не слышал ни разу что бы кого то за невыполнение этого требования наказали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися