Мінфін - Курси валют України

Встановити

Борг по зарплатній карті

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
Kiyka 11 листопада 2017, 17:06
Добрий день. Підскажіть будь-ласка, що робити. В 2013 році на роботі видали зарплатну карту банку «Фінанси і Кредит», при звільненні забрали, пропрацювала лише 3 місяці. Не памятаю чи підписувала якісь документи про закриття карти, тому що при звільненні підписувала папери про звільнення, що ще підписувала не згадаю. Карту видали на роботі і забрали при звільненні, договору на руках немає і не було. В квітні 2017, прийшла смс про борг в 511 грн з номерами телефонів, по них не дозвонились і якось це вилетіло з голови, так як сім картою з цим номером не користувалась. Через кілька місяців прийшов лист по місцю прописки, що треба оплатити 1498 грн, якщо ні, то подадуть до суду і конфіскують майно. Знову почала користуватись старою сім картою, почалися дзвінки і смс з погрозами. Один раз поговорила з не дуже приємною дівчиною, сказали що не важливо користувались катрою чи ні, треба було правильно закривати, а як не закрили то платіть. І що банк передав боржників в прімо колект і тепер вони займаються моїм боргом. А ще в листі написано що заборгованість по кредиту, а кредитів у жодному банку в мене не було. На незнайомі номери не відповідаю, приходять періодично смс з погрозами. І знову прийшов лист за місцем прописки, що погасіть заборгованість в 1569 грн, і що мою справу передали в Державну виконавчу службу і що вони тепер будуть мене неодноразово викликати, в разі не явки будуть задіювати органи внутрішніх справ і що мені потрібно буде оплачувати всі ці послуги. Я не знаю що робити, 3 роки вже пройшло, банк у стадії ліквідації, а незрозумілий борг росте. Читаю що не треба нічого робити, не платити і не говорити з колекторами. Але листи приходять на адресу прописки (я там не проживаю), а мама дуже панікує і боїться що прийдуть і все заберуть. Підскажіть будь-ласка що робити і як правильно діяти в такій ситуації.

Коментарі - 7

+
+19
odessit255
odessit255
11 листопада 2017, 20:26
#
«Читаю що не треба нічого робити, не платити і не говорити з колекторами.» И правильно, абсолютно правильно читаете!
+
0
sanch ☺
sanch ☺
12 листопада 2017, 15:56
#
Игнорируйте коллекторов, они ни кто Вам и ничего не могут сделать, кроме как надоедать звонками и письмами.
Пользователем карты являетесь Вы, ее выдали Вам на основании договора с банком. Поэтому отдавать ее компании где работали — неправильно и не безопасно.
Закрываются не карты, а счета к которым имитированы карты, подтверждением этому является документ из банка (обычна справка о закрытии счета), кроме этого документ подтверждающий выполнение всех договорных обязательств.
Успокойте маму, покажите ей пару статей о коллекторах…
+
0
Kiyka
Kiyka
23 листопада 2017, 11:19
#
Та я показываю, но после очередного письма она очень переживает, что к ней придут
+
0
Toxa David
Toxa David
24 листопада 2017, 13:47
#
Придут не к ней а к Вам. В конце концов можно и выписаться. А если придут то такая тут не проживает, ищите.
+
0
Toxa David
Toxa David
13 листопада 2017, 16:19
#
Посылайте всех в суд. При вызове в суд пишите заявление об истечении сроков исковой давности. Суд закончится так и не начавшись. И никому ничего не платите. Без решения суда Вы никому ничего не должны, особенно в вашей ситуации.И еще я бы сходил на место Вашей прежней работы и поинтересовался подавала ли бухгалтерия письмо в банк о закрытии счета. если да то сделайте копию. Инициатором закрытия счета можете быть Вы, банк по срокам, или предприятие в связи с увольнением сотрудника и прекращением обслуживания счета (начисления зарплаты).
+
0
Kiyka
Kiyka
23 листопада 2017, 11:22
#
Спасибо. Но я еще читала в интернете, что суд может состояться без меня
+
0
Toxa David
Toxa David
24 листопада 2017, 13:41
#
Без Вас только если Вы того пожелаете и напишите заявление о рассмотрении дела без Вашего присутствия, но это не в Ваших интересах так как заявление об истечении сроков исковой давности должны в суд подать именно Вы, если хотите чтобы суд его рассмотрел. В любом случае суд обязан уведомить Вас (или вызвать как ответчика) о рассмотрении дела за иском банка против Вас. Рассмотрение дела без Вашего участия повод обжаловать приговор или подать аппеляцию.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися