неправильно оформлене доручення
Довіреність на отримання коштів має містити, зокрема, але не виключно, фразу про те, що довірена особа має право «отримувати кошти в будь-яких фінансових та банківських установах, а також відшкодування коштів за вкладами від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».
Однак, вказана фраза в тексті довіреності носить рекомендаційний і факультативний характер, а отже не може трактуватись будь-яким банком-агентом як обов’язкова норма, відсутність якої є підставою для відмови у виплаті коштів.
Банки-агенти не мають права відмовляти представникам (повіреним) вкладників у виплаті коштів із посиланням на те, що в тексті довіреності відсутнє уточнення про виплату коштів за рахунок або від імені Фонду, або застереження про право отримувати кошти від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.»документ було оформлено в нотаріуса, з цим дорученням я ходила в Укрексім банк, де вони підтвердили правильність змісту, банк претензій на виплату немає, проте виплату блокують з області за неправильність оформлення.Усім наперед вдячна за відповіді.
в описаному випадку для урегулювання питання рекомендуємо звертатись до Контакт-Центру Укрексімбанку або ФГВФО.