Мінфін - Курси валют України

Встановити

Процедура оплаты кредитов при ВА

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
sokolok 5 березня 2015, 17:22
Уважаемый представитель, по вопросам оплаты кредитов Вы указываете следующую информацию: «В связи с тем, что Вы не можете оплатить кредит из-за перенастройки программного обеспечения штрафы за просрочку платежа взиматься не будут.»

Есть несколько конкретных вопросов, прошу дать полноценные ответы, а не очередную отписку под трафарет с методички:

1. Являются ли действующими на данный момент (до завершения процесса новых процедур обслуживания клиентов) Правила банковского обслуживания физических лиц в АО «Дельта Банк» от в редакции от 14.01.2015?
2. В каком документе указано, что причина «перенастройки программного обеспечения» является уважительной и освобождает от уплаты штрафа за несоблюдение сроков погашения ОМП по кредитам?
3. Каким образом в дальнейшем подтвердить факт «перенастройки программного обеспечения»? Каким документом в письменном виде?

Благодарю за ответы! Надеюсь данная информация будет полезна многим клиентам ДБ с юридической точки зрения.

Коментарі - 9

+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 19:42
#
Здесь включаем закон а не правила: как может банк априори проводить любые операции (кредитовать, начислять итп. итд. согласно Закона о банковской деятельности если за ним нет надзора) согласно ст 76. Закона про банки: Національний банк України не здійснює банківський нагляд за банком у якому запроваджено тимчасову адміністрацію, здійснюється ліквідація, крім отримання звітності в установленому Національним банком України порядку.Національний банк України поновлює банківський нагляд за банком у день отримання рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про припинення повноважень куратора Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у зв'язку з приведенням діяльності банку у відповідність із вимогами банківського законодавства України щодо дотримання нормативів капіталу та ліквідності.
+
0
sokolok
sokolok
5 березня 2015, 19:49
#
Насколько Вас понял, нужно просто ожидать информации через недельку по отделениям и реквизитам на которые можно вносить сумму на сайте ФГВФО и ДБ. На данный момент можно вообще никуда не платить? Отдел по работе с проблемной задолженностью ДБ именно сейчас функционирует и свои операции проводит. Поступает информация о многих случаях, когда осуществляются звонки клиентам с требованием погасить задолженность и внести платёж (для тех, у кого ОМП нужно внести до 10.03).
Отделения, вероятно, будут открыты после 10.03.
Вопрос, что делать именно сейчас тем людям, у кого дата ОМП до 10.03 например?
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 20:23
#
Реквизиты всем выдаются при оформлении договора для перечисления с других банков. Можно отправить платеж . Только вопрос зачислят ли его на ваш счет или он будет где-то болтаться на транзитах, и как его вдруг найти, НБУ опять же согласно ст 76 получается не несет ответственность?!!? И никто не отменял такие вещи как 168 Постанову НБУ от 10.05.2007 Про затвердження Правил надання банками України інформації споживачу про умови кредитування та сукупну вартість кредиту: пункт 2.3. У разі, якщо окремі умови кредитування діятимуть протягом не всього строку користування кредитом, банки мають
обов'язково ознайомити споживача з умовами, а також зі строком,
протягом якого діятимуть такі умови, та з порядком інформування
споживача про їх зміну.
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 20:26
#
2.4. Банки зобов'язані отримати!!! письмове!!! підтвердження
споживача про ознайомлення з вищенаведеною інформацією.
+
0
sokolok
sokolok
5 березня 2015, 20:32
#
Вообщем всё будет нормально! Не нужно париться)
Ожидать дальнейших инструкций и не волноваться!
Спасибо за поддержку
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 21:25
#
Заглянем в будующее. Из закона ФГВФЛ: ВА вводится на 3 месяца + может быть 3 месяца для системно-важного банка + 1 месяц дополнительно. После 7 месяцев если банк решат ликвидировать (в других случаях нужно национализировать или кто захочет купит за 1 грн Ст.38 закона ФГВФЛ: 6. Уповноважена особа Фонду вживає передбачені законодавством заходи щодо стягнення простроченої заборгованості позичальників та інших боржників банку.п 7. Протягом 30 днів з дня початку тимчасової адміністрації уповноважена особа Фонду зобов'язана провести інвентаризацію банківських активів і зобов'язань. Під час інвентаризації перевіряється наявність і відповідність балансової вартості фактичній вартості таких активів та зобов'язань неплатоспроможного банку.
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 21:27
#
Еще Ст.40 этого закона п.6. Передача прав грошової вимоги банку здійснюється на підставі договору про відступлення права вимоги за реєстром договорів про здійснення активних операцій та договорів забезпечення. При цьому згода відповідних боржників не вимагається. Приймаючий банк набуває усіх прав та обов'язків кредитора щодо боржників, вимоги до яких передані відповідно до договору про відступлення права вимоги, разом із правами за договорами забезпечення таких вимог. Внесення змін до договорів з відповідними боржниками не вимагається. п.9. Фонд зобов'язаний повідомити боржників і кредиторів про передачу активів і зобов'язань приймаючому банку шляхом розміщення узагальненої інформації на офіційних сайтах Фонду, неплатоспроможного банку, приймаючого банку. Кожний боржник та/або кредитор може отримати інформацію щодо себе у приміщенні неплатоспроможного та приймаючого банку.
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 21:34
#
Отдел по работе с проблемной задолженностью ДБ именно сейчас функционирует и свои операции проводит — да тут все по закону Уповноважена особа Фонду вживає передбачені законодавством заходи щодо стягнення простроченої заборгованості. Хочу подчеркнуть!!! ТОЛЬКО простроченої заборгованості!!! а не текущего погашения по графику!!! И вообще теперь в банке решает только ФОНД и выполняем распоряжение Уповноваженой особи ФОНДА а не банка в мерах только ЗАКОНА!!!
+
0
nonoficiabankir
nonoficiabankir
5 березня 2015, 21:35
#
Банк уже свое отработал
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися