конвертація

без оцінки
macukolia
8 березня розраховувався кредиткою Дельта банку в іноземному інтернет магазині. Курс продажу євро на той день в банку становив 13.2. Мене такий курс влаштовував. Після оплати картою, зняло суму по курсу Мастер кард. Переважно, перерахунок суми операцїї по курсу банку проходить через декілька днів, цього ж разу пройшло десь 10 днів. І перерахував банк суму моєї операції зовсім по іншому курсу ніж той який був в банку на день здійснення оплати. Хоча перед цим виясняв це питання і оператори банку запевняли мене що конвертація здійснюється по курсу банку на день в який відбувається оплата. Звичайно що сума змінилась не в мою пользу, десь на 400грн. Тобто банк конвертує коли йому вигідно. І як тепер можна дальше користуватися послугами банку коли він припідносить такі бажані «сюрпризи».
Дельта Банк
Шановний macukolia,
повідомляємо, що сума операції конвертується по курсу Дельта Банка для платіжних карт на момент списання, а не на момент проведення операції.
Також зазначаємо, що час фактичного списання коштів з рахунку залежить від того, коли надійде інформація від Банка-еквайєра про здійснену операцію.
Дякуємо за звернення.

24 березня 2014, 22:11
Якщо ваш банк дозволив операцію, і сума знята з карти (зарезервована), то ви маєте конвертувати її по курсу в цей же день. Чому в Приваті з цим все швидко і просто, а до вас що інформація від Банка-екваєра Укрпоштою йде?
scar
scar
25 березня 2014, 10:58
Я очень часто оплачиваю картой дельта покупки из-за граници и НИКОГДА они не снимали что-то лишнего, согласен всегда чуть больше в сторону банка (10-30 грн.). Вам надо почитать тарифы по карте и поймете что с вас за услугу конвертации снимаеться отдельно от 1% до 2% согласно тарифам.
25 березня 2014, 22:03
Та це не вперше я розраховувався кредиткою. І за конвертацію вкурсі, 1% від суми операції. Просто всі інші рази перерахунок суми операції за курсом банку відбувався через 2-3 дні. А цей раз, через 11 днів. А за цей час курс змінився від 13.2грн за євро, до 14.6 грн за євро. От і порахуйте різницю на 263 євро. Поки банк чекав інформацію від Банка-екваєра (як писав шановний експерт) на курсовій різниці я втратив біля 400 грн.
25 березня 2014, 11:43
Может Вы через пейпал платили?
25 березня 2014, 22:02
Ні
18 квітня 2014, 13:39
Недавно потерял 240 грн при оплате в интернет-магазине.
Карта гривневая (Банк Укрсоц). Сумма списания в долларах.
дата операции 9.04 (курс 11.9)
дата выполнения операции 14.04 (курс 13.5)
получается 3 раб. дня.
Оказывается так списывали и раньше деньги. Просто раньше курс был стабильный в течении 2-3 раб. дней +-1-2 копейки. Поэтому не обращал внимание на это.

Выход один — сделать карту той же валюты в которой происходит списание. Тогда такого не будет.

Но конечно в вашем случае 11 дней откровенный кидок со стороны банка (если конечно банк виноват).
Возможно магазин прислал счет через 11 дней.

Пересмотрел свои выписки в интернет-банке всегда не больше 2-3 раб. дней.
В банке говорят что дата списания зависит от магазина, когда они потребуют списания, а сначала деньги просто блокируются.
18 квітня 2014, 16:29
Можливо і інт. магазин затримався з відповіддю, але так все одно не має бути. В Приваті зразу конвертують, і смс зразу після транзакції приходить по якому курсу поміняло, плюс за конвертацію не беруть. Карту маю і в тій валюті що потрібно, але інколи хочеться кредиткою, пільговим періодом скористатись.
18 квітня 2014, 13:43
Кстати если валюта карты и валюта операции совпадает тогда Виза, Мастеркард не берет 1%.
18 квітня 2014, 16:34
Віза — штатівська пл. система, відповідно в них все йде через доллар. Мастеркард європейська, в них євро. Тому для долларових розрахунків Віза, для єврових МК, щоб небуло конвертацій.