Мінфін - Курси валют України

Встановити

сіті фінанс і примусове стягнення

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Vital74 30 травня 2019, 18:20
доброго дня.
прийшла постанова від приватного виконавця на примусове стягнення з зарплати. Офіційних документів про зміну кредитора не отримував, звернень в суд не було. Чи мають право колектори стягувати таким чином борг, по якому пройшли всі терміни позовної давності

Коментарі - 17

+
0
Nnn Sss
Nnn Sss
30 травня 2019, 18:32
#
Они купили ваши долги за копейки...на счёт законности я сомневаюсь...если кредит беззалоговый его списал банк
+
0
Vital74
Vital74
30 травня 2019, 18:35
#
Кредит беззаставний. останній рух по ньому був в 2014 році
+
0
Nnn Sss
Nnn Sss
30 травня 2019, 19:49
#
Походу списали...но это вы должны уточнить
+
0
sanch ☺
sanch ☺
30 травня 2019, 21:28
#
Кому пришла, как была доставлена, кто там исполнитель..., мягко говоря ничего не понятно. может это обычное письмо «счастья»?
+
0
Vital74
Vital74
31 травня 2019, 6:24
#
Постанову прислали на адресу фірми, де працюю на даний момент. Судячи з тексту - сіті фінанс звернулись до приватного нотаріуса, та зробила припис поо примусове стягнення, потім згідно цього припису приватний виконавець надіслав цю постанову . Все це дійство відбувається в Києві, хоча я проживаю в іншому обласному центрі
+
+4
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 11:41
#
Необходимо обжаловать данное постановление в суде по месту проживания. В заявлении также необходимо указать об истечении сроков исковой давности на что не обратил внимание частный нотариус, а также обжаловать действия частного нотариуса который без решения суда и по спорным обстоятельствам не исследовав суть претензий и не дав предоставить контраргументы наложил припис про примусове стягнення превысив свои полномочия.
+
0
sanch ☺
sanch ☺
31 травня 2019, 13:47
#
Читайте, что Вам написали ниже, подумайте сможете ли Вы сами обжаловать действия нотариуса сами или обратиться за помощью к юристу. В любом случаи времени у Вас немного. Как бы бухгалтерия не начала отчислять с Вашей з/п. Хотя если письмо пришло обычной почтой - можно его выкинуть в мусор, дескать ничего не получали.
+
0
sanch ☺
sanch ☺
31 травня 2019, 18:09
#
Да и забыл, перед тем как совершать телодвижения - проверьте по реестрам легитимность тех нотариусов и исполнителей, а также их сферу. Не каждый нотариус может все...
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 11:57
#
Відповідно до Закону України «Про нотаріат» для стягнення грошових сум або витребування від боржника майна нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що встановлюють заборгованість, тобто це такий вид захисту цивільних прав, . Перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів, встановлюється Постановою КМУ від 29.06.1999 р. «Про затвердження переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів». До таких документів відносяться:
3. Кредитні договори, за якими боржниками допущено прострочення платежів за зобов’язаннями. (за рішенням суду було визнано незаконними зміни внесені КМУ щодо документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів. Тепер з переліку виключено кредитні договори, за якими боржниками допущено прострочення платежів за зобов’язаннями. http://reyestr.court.gov.ua/Review/65037659)
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 12:06
#
Основною умовою для вчинення виконавчого напису є те, що подані документи підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем та за умови, що з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років. Стягнення за виконавчим написом здійснюється в порядку передбаченим ЗУ «Про виконавче провадження».
 Аналізуйте судовий акт: При вчиненні виконавчого напису нотаріус НЕ перевіряє безспірність заборгованості перед кредитором, а перевіряє лише наявність пакету документів згідно переліку та факт надіслання вимоги боржнику (ВГСУ 07 вересня 2016р. у справі № 910/32719/15)
На практиці кредитори (в основному це банківські установи) нерідко спекулюють на вчиненнях виконавчих написів. Так, наприклад, в справі 22-ц/796/1990/2016 р. вказується, що згідно  п. 286 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України при вчиненні виконавчого напису нотаріус повинен перевірити, чи подано на обгрунтування стягнення документи, зазначені у Переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів. Підставами для оскарження може бути як порушення процедури вчинення виконавчого напису, так і неправомірність вимог кредитора.​ https://protocol.ua/ua/vikonavchiy_napis_notariusa_shcho_tse/
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 12:08
#
Верховний Суд своє рішення обгунтував, зокрема, наступними приписами чинного законодавства. Пунктом 3.1 гл. 16 розд. II Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року № 296/5) та ч. 1 ст. 88 Закону України «Про нотаріат» передбачено, що нотаріус вчиняє виконавчі написи за умови, що з дня виникнення права вимоги у відносинах між підприємствами минуло не більше одного року, а п. 3.4 Порядку передбачено, що строки, протягом яких може бути вчинено виконавчий напис, обчислюються з дня, коли у стягувача виникло право примусового стягнення боргу. 
https://protocol.ua/ua/vs_kgs_notarius_vchinyae_vikonavchi_napisi_za_umovi_shcho_z_dnya_viniknennya_prava_vimogi_u_vidnosinah_mig_pidpriemstvami_minulo_ne_bilshe_odnogo_roku_a_strok_obchislyuyutsya_z_dnya_koli_u_styaguvacha_viniklo_pravo_primusovogo_styagnennya_borgu_(vs_kgs_sp/
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 12:09
#
Аналізуйте судовий акт: Умовою для вчинення нотаріусом виконавчого напису є БЕЗСПІРНІСТЬ наявності боргу та його розміру (№ 310/9293/15ц від 23.01.2018)Виконавчий напис нотаріуса визнається таким, що не підлягає виконанню при відсутності оригіналів фінансового чеку та опису вкладення, які підтверджують направлення боржнику вимоги про усунення порушення виконання зобов’язання (Справа № 22-620)
При визнанні виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, суд повинен встановити сам факт існування та розмір безспірної заборгованості, а не лише формально перевірити поданий кредитором пакет документів (ВСУ, 05.06. 2017р. № 6-887цс17)
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 12:19
#
Http://www.mayorovgroup.com.ua/publikatsiji/sud-z-bankom/549-oskarzhennya-vikonavchogo-napisu-notariusa-privatbank  
Оскарження виконавчого напису нотаріуса Приватбанк
 1.позов про скасування виконавчого напису;
 2.заява про забезпечення позову – зупинення виконавчого провадження;
 3.клопотання про витребування доказів у нотаріуса, який вчиним виконавчий напис.
 Підсудність визнання виконавчого напису таким, який не підлягає виконанню – за місцем знаходження відповідача 
Пошаговая инструкция оскарження.
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 14:18
#
«Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 Цивільного кодексу України (далі — ЦКУ) кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою на підставі угоди про відступлення права вимоги. При цьому, згідно ст. 513 ЦКУ, правочин щодо заміни кредитора у зобов'язанні вчиняється у такій самій формі, що і правочин, на підставі якого виникло зобов'язання, право вимоги за яким передається новому кредиторові.
Для відступлення права вимоги не потрібна згода боржника, про що сказано у ч. 1 ст. 516 ЦКУ. Однак, відповідно до вимог законодавства боржник повинен бути письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні. Відповідно до ч. 2 ст. 516 ЦКУ «якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання негативних для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням».
Таким чином, можна прийти до висновку, що чинне законодавство України передбачає можливість поступки права вимоги за кредитним договором іншій фінансовій установі незалежно від наявності згоди боржника. Однак, обов'язковим є письмове інформування боржника про заміну кредитора в зобов'язанні.
+
0
Toxa David
Toxa David
31 травня 2019, 14:22
#
Відповідно до статті 256 ЦК України позовна давність – це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу.
Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові (частина четверта статті 267 ЦК України).
Статтею 257 ЦК України встановлено загальну позовну давність тривалістю у три роки.
Цивільне законодавство передбачає два види позовної давності: загальну і спеціальну.
Загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки (стаття 257 ЦК України).
Для окремих видів вимог законом установлена спеціальна позовна давність.
Зокрема, частина друга статті 258 ЦК України передбачає, що позовна давність в один рік застосовується до вимог про стягнення неустойки (штрафу, пені).
Відповідно до статті 253 ЦК України перебіг строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.
+
0
Максим Петров
Максим Петров
17 червня 2020, 12:57
#
Как у вас дела? чем в итоге решилось? оспорили постановлениие?
+
0
Serhiipost
Serhiipost
9 січня 2021, 23:30
#
Тоже интересно, чем закончилось! Похожую ситуацию имею.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися