Банк восток — небезпечна фінансова пастка під прикриттям «статті 15»

не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Browifi 29 травня 2025, 14:58
Цей банк — не про сервіс і не про захист клієнта. Це про тиск, комісії та проблеми, які вам створюють самі ж «фахівці» банку.

🔴 Банк вимагає ІПН третіх осіб, тобто людей, які надсилали вам кошти. Це пряме порушення закону України про захист персональних даних. Ви не зобов’язані надавати чужу особисту інформацію, а вони це знають — і все одно змушують.

🔴 У разі відмови — банк закриває рахунок без пояснень, жодних офіційних документів або доказів не надає, хоча формально прикривається статтею 15 Закону «Про запобігання легалізації доходів…».

🔴 Найгірше те, що під час переказу залишку ваших грошей до іншого банку, БВР прямо вказує у призначенні платежу фразу: «закриття рахунку, ст. 15». Цим вони автоматично створюють вам проблеми в новому банку — адже інша установа бачить «підозру» ще до будь-яких пояснень і блокує рахунок, вимагає виписки, пояснення, перевірки.

🔴 Це не просто грубість чи неуважність — це фінансова підстава, яка може серйозно ускладнити вам роботу з будь-яким іншим банком.

🔴 На офіційні звернення — повна тиша. Банк просто ігнорує запити, навіть підписані КЕП.

🔴 Перед закриттям рахунку ще й знімають «комісію за обслуговування», хоча закривають самі ж і без вашої ініціативи.

❗️восток — це не обслуговування, це схема створення проблем для клієнта і зняття грошей за рахунок юридичної маніпуляції.

Не зберігайте там кошти. Не реєструйтесь. Уникайте цього банку. Їхня мета — не допомогти вам, а нажитися на вас і перекласти всі проблеми на вас.

KotletaDollarov
KotletaDollarov
29 травня 2025, 15:45
Я уже писал за эту сильпошную помойку, у меня вообще требовали данные умерших людей https://minfin.com.ua/ua/company/bank-vostok/review/318197/ для того чтоб открыть счет то что по каким-то базам нашли однофамильца без даты рождения
SergeyNina
SergeyNina
29 травня 2025, 18:07
НБУ все равно на это. Неоднократные жалобы на запрос документов которые невозможно предоставить

Головна / Банки України 🏦 / ВСТ Банк (Банк Восток) 💰 / Відгуки про ВСТ Банк (Банк Восток) 📝 / Банк восток — небезпечна фінансова пастка під прикриттям «статті 15»