Відмова банку від ділових відносин без пояснень

Igor08041991 7 березня 2026, 11:45
03.03.2026 року на ел. пошту отримав лист від банку про відмову банку від ділових відносин зі мною скеровуючись на положення абзацу 3 частини 1 статті 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації доходів…» у зв’язку з встановленням неприйнятно високого рівня ризику.
Після цього я звернувся в чат Райффайзен Банк, надав пояснення щодо походження коштів на рахунку та прикріпив довідку ОК-05. Ліміт переказів з рахунку на рахунок у 100тис. грн. не перевищував, більше того за лютий місяць 2026 року оборот по рахунках становив в районі до 50тис. грн.
07.03.2026 року отримав дзвінок від представника Райффайзен Банку, який повідомив мене що нажаль банк не може продовжувати зі мною ділові відносини, на запитання «чому?» я так і не отримав відповіді. Попросили мене закрити рахунки Райффайзен Банку надавши наступну інформацію: «Прошу закрити усі мої рахунки та перерахувати залишки…» Виходить так що ініціатором закриття мого рахунку є я сам? Цікаво… Банк перекладає усю відповідальність на клієнта, хоча закриттям мого рахунку зацікавлений тільки банк.
За роки користування багатьма банками, з жодним банком не виникало таких проблемних питань як з Райффайзен Банком. Не знав щоб розірвати ділові відносини достатньо лише скеруватися на статтю 15 Закону України і відписати клієнту про неприйнятно високий рівень ризику.
Райффайзен Банк
7 березня 2026, 11:55
Розуміємо, що блокування рахунків може бути неочікуваним та вплинуло на Ваші плани. Обмеження рахунку може відбутись лише на основі обґрунтованих обставин. Зазначимо, що процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством. Хочемо додати, що Банк не має на меті утримувати кошти клієнтів, а навпаки, зацікавлений у вирішенні питання у максимально короткий термін.
Ми б хотіли проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Чекаємо!

З повагою та турботою,
@RaifHelp

Коментарі

Курс валют в Райффайзен Банк

Курс валют в Райффайзен Банк

Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Відмова банку від ділових відносин без пояснень