АТ «Райффайзен Банк» обманює клієнтів

GGIIKK 9 січня 2026, 22:22
Мій відгук є аналогом відгуку з назвою «Райф***» https://minfin.com.ua/ua/company/aval/review/408574/, авторства sairos від 5.01.26 р. Ситуація повністю схожа, що свідчить про недоброчесну політику даної фінансової установи стосовно існуючих та нових клієнтів.
Я також отримав електронного листа від АТ «Райффайзен Банк» про акцію «Запроси друга» з пропозицією залучити нового клієнта до 6.01.26 та отримати по 198 грн. собі та новому клієнту банку.
5.01.26 надіслав посилання дочці, яка ПІСЛЯ його отримання встановила застосунок банку, відкрила рахунок та карту. Як можна здогадатись, ніяких коштів ні я, ні моя дочка не отримали.
Після неодноразових звернень по гарячій лінії банку я отримав відповідь, що «система не зафіксувала підтвердження переходу за реферальним посиланням. Нарахування бонусу відбувається лише у випадку, коли реєстрація здійснюється безпосередньо через унікальне реферальне посилання та завершується в межах одного безперервного сеансу. У цій ситуації технічні умови, на жаль, не були виконані належним чином».
Дочка знаходилась біля мене та здійснювала реєстрацію та відкриття карти БЕЗ переривань.
Отже А Т «Райффайзен Банк» вводить в оману клієнтів, порушує ряд Законів України, зокрема Закон України «Про банки та банківську діяльність», Закон України «Про захист прав споживачів» та ряд інших нормативних актів України.
Потенційним клієнтам категорично не рекомендую, існуючим клієнтам — варто замислитись про продовження співпраці з даним банком.
Буду закривати всі рахунки і припиняти всі відносини з даним банком. В даному випадку мова йде не про 198 грн., а довіру.
Також готую звернення до НБУ.
Окремою розповіді потребує клієнтська підтримка. Спочатку «робот» Рея, що працює на засадах штучного інтелекту, буде Вас «водити колами», доведеться витратити від 0,5 до 1 години, щоб Вас з'єднали з оператором. Оператор тільки фіксує звернення, обмежуючись загальними фразами, оскільки не може надати обґрунтованої відповіді. Наступного дня все повторюється.
Мені, навіть, як людині з обмеженими можливостями, обіцяли зателефонувати протягом чотирьох годин, оскільки писати їм в чаті на телефоні не можу. Зрозуміло, що ніхто, не телефонував. Відповідь отримав у чаті, після власного чергового звернення. Лозунг даної банківської установи «Клієнт завжди НЕ правий».
Жахливий банк! Шкодую, що витратив власний час і рекомендував його іншим своїм знайомим.
Райффайзен Банк
10 січня 2026, 8:58
Добрий день! Дякуємо за очікування відповіді.

Нам шкода, що ця ситуація залишила у Вас негативне враження. Ми завжди прагнемо забезпечувати прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас є пріоритетом.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Зверніть увагу: кешбек нараховується лише за тих друзів, які не були клієнтами Райфу (не мали підписаної публічної угоди) протягом року до реєстрації в застосунку.

Що стосується дзвінка: розуміємо бажання швидко з'єднатися з оператором для вирішення питання. Однак Райф активно впроваджує технології штучного інтелекту, і наш бот створений для оперативного реагування на поширені запити, щоб Ви не витрачали час на очікування. Ми усвідомлюємо, що це може бути не зручно для всіх, тому постійно працюємо над вдосконаленням нашого сервісу.

Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Чекаємо!

З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 10 січня 2026, 9:29
По Вашому запиту сформовано запит до менеджера з обслуговування клієнтів, він аналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо.

З повагою та турботою,

RaiffaizenAlex