Райф ***

sairos 5 січня 2026, 10:01
Як Райффайзен Банк обманює старих та нових клієнтів пропонуючи свої акції, та не виконуючи свої зобов’язання по ним.
У грудні 2025р. на свою почтову скриньку, я отримав пропозицію від Райффайзен Банк «Запросіть друга відкрити картку в MyRaif: 99 грн вам + 99 грн другу.
Відкрийте MyRaif. Надішліть посилання другу (він якраз, мабуть, шукає, де вигідніше). Прослідкуйте, щоб він активував картку. Зробіть собі та другу приємно перед святами».
У своєму додатку MyRaif я зайшов у розділ ІНШЕ — запросити друга, під ним є силка «надіслати запрошення», вона відкриває мії контакти у телеграм на телефоні та відправляє обраному другу запрошення від банку. Друг отримав запрошення та відкривши його встановив додаток, та відкрив карту. Все дуже просто та зрозуміло. Ніяких зайвих дій робити в загалі не потрібно.
На жаль банк ні яких бонусів не виплатив, в чаті підтримки MyRaif з початку писали, що у них в системі не має доказів, що саме по моїй силці встановлено застосунок та відкрито картку у друга. Потім після того як я надав скрин відправки силки- запрошення. Банк почав розбиратись, та повідомив, що у зв’язку з тим що був розірваний ланчужок. Тобто додаток райф пропонував підписати документи через ДІЯ підпис, під час переходу в інший додаток, для виконання умов — ланчужок разірвався. Банк не може виконати свою частину обіцяного та виплатити бонуси.
Райффайзен Банк повідомив, що ніяких бонусів не буде тому, що «система відмітила, що процес реєстрації та відкриття рахунку не був завершений одразу в рамках одного сеансу після переходу за реферальним лінком, у таких випадках техничний ланчужок переривається. Тому система не може підтвердити участь у програмі»
Таким чином банк обманює клієнтів. По факту є людина яка виконала прости умови акції, є інша людина яка прийняла запрошення та встановила по ньому додаток та відкрила картку. Але програма банку бачить розірвання ланчужку, тому вибачте, нічого нікому не винний. Від себе хочу добавити, що участь у програмі може прийняти виключно новий клієнт, і стати клієнтом банку без переходу в інший за стосунок (Дія Підпис) не можливо, бо сам банк переводе нового клієнта на підписання договору та відправку своїх цифрових документів у Дію.
Оператор банку, у чаті, написав що програма не працює ідеально. І всі технічні моменти не можливо передбачити. Банк проблеми з програмою та ланчужками переклав на клієнтів, тим самим підірвав будь-яку довіру до себе. Я принципово звертався для вирішення питання. Бо як можливо побудувати европейске майбутне, коли на кожному кроку тебе обманюють. Я запитував у підтримці банку, де написано, що окрім надсилання запрошення другу, завантаження застосунку, реєстрації та відкриття картки, щось ще додаткового потрібно робити? Де написано, що клієнти банку потрібно відслідковувати техничні ланцюжки? Що за нисенитниця?
Після довгих перевірок оператори зрозуміти, що є така прогавина у їх застосунку, але ніяких бонусів ми так і не отримали, хоча умови банку по програмі привели друга повністю виконали. І не повірите, банк продовжує вигадувати ще нові акції та пропозиції, та кожного дня надсилати їх на пошту.
Райффайзен Банк
5 січня 2026, 10:04
Добрий день!

Проаналізуємо Ваше звернення та надамо коментарі.

З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 5 січня 2026, 10:25
Дякуємо за очікування відповіді!
Нам прикро, що у Вас склалося негативне враження від співпраці. Ми завжди прагнемо забезпечувати прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас надзвичайно важлива.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Зверніть увагу: кешбек нараховується лише за тих друзів, які не були клієнтом Райфу (не мали підписаної публічної угоди) понад рік до реєстрації в застосунку.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Зафіксували Ваше звернення до менеджера з клієнтского сервісу, який зв’яжеться з Вами найближчим часом. Очікуйте, будь ласка, на дзвінок.

З повагою та турботою,

RaiffaizenAlex
RaiffaizenAlex
5 січня 2026, 10:25
Корисний коментар
Дякуємо за очікування відповіді!

З повагою та турботою,
GGIIKK