Проблема вирішена
sollqwg 2 січня 2026, 21:17
30 грудня 20025р. на свою почтову скриньку, я отримав пропозицію від Райффайзен Банк «Тільки до 06 січня, ми робимо „біс“! Умови ті самі, прості й вигідні: Запросіть друга відкрити картку в MyRaif сьогодні до півночі, і магія чисел знову спрацює: 198 грн вам + 198 грн другу.
Райфі не любимо, коли наші клієнти сумують.Тому вирішили зробити свій аналог „Кіберпонеділка“, тільки це „Щедрий Вівторок“ перед Новим роком. Це ваш останній шанс у цьому році отримати подвійний кешбек. Вважаймо це нашим подарунком „під ялинку“ для тих, хто не встиг у першу хвилю.Як закрити цей фінансовий гештальт? Відкрийте MyRaif. Надішліть посилання другу (він якраз, мабуть, шукає, де вигідніше). Прослідкуйте, щоб він активував картку сьогодні.Зробіть собі та другу приємно перед святами».
У своєму додатку MyRaif я зайшов у розділ ІНШЕ — запросити друга, під ним є силка «надіслати запрошення», вона відкриває мії контакти у вайбер на телефоні та відправляє обраному другу запрошення від банку. Друг отримав запрошення та відкривши його встановив додаток, та відкрив карту. Все дуже просто та зрозуміло. Ніяких зайвих дій робити в загалі не потрібно.
Нажаль банк ні яких бонусів не виплатив, в чаті підтримки MyRaif з початку писали, що у них в системі не має доказів, що саме по моїй силці встановлено застосунок та відкрито картку у друга. Потім після того як я надав скрин відправки силки- запрошення. Банк почав розбиратись, та повідомив, що у зв’язку з тим що був розірваний ланчужок. Тобто додаток райф пропонував підписати документи через ДІЯ підпис, під час переходу в інший додаток, для виконання умов — ланчужок разірвався. Банк не може виконати свою частину обіцяного та виплатити бонуси.
Райффайзен Банк повідомив, що ніяких бонусів не буде тому, що «система відмітила, що процес реєстрації та відкриття рахунку не був завершений одразу в рамках одного сеансу після переходу за реферальним лінком, у таких випадках техничний ланчужок переривається. Тому система не може підтвердити участь у програмі»
Таким чином банк обманює клієнтів. По факту є людина яка виконала прости умови акції, є інша людина яка прийняла запрошення та встановила по ньому додаток та відкрила картку. Але програма банку бачить розірвання ланчужку, тому вибачте, нічого нікому не винний. Від себе хочу добавити, що участь у програмі може прийняти виключно новий клієнт, і стати клієнтом банку без переходу в інший за стосунок (Дія Підпис) не можливо, бо сам банк переводе нового клієнта на підписання договору та відправку своїх цифрових документів у Дію.
Оператор банку, по телефону, каже що програма не працює ідеально. І всі технічні моменти не можливо передбачити. Банк проблеми з програмою та ланчужками переклав на клієнтів, тим самим підірвав будь яку довіру до себе. Я принципово звертався для вирішення питання. Бо як можливо побудувати европейске майбутне, коли на кожному кроку тебе обманюють. Я запитував у підтримці банку, де написано, що клієнти банку потрібно відслідковувати техничні ланцюжки? Що за нисенитниця?
Ніяких вибачень банк не приніс, як і ні яких бонусів. І не повірите, банк продовжує вигадувати ще нові акції та пропозиції, та кожного дня надсилати їх на пошту.
Райффайзен Банк
3 січня 2026, 8:57
Доброго дня!
Дякуємо за звернення та за те, що зачекали на відповідь.
Прикро, що у Вас склалось негативне враження від співпраці з нами. Завжди прагнемо забезпечувати максимально прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас надзвичайно важлива.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Звертаємо увагу, що кешбек нараховується лише за тих друзів, які ще не мають відкритих рахунків у Райфі.
Хочемо детально проаналізувати ситуацію, щоб надати максимально точну відповідь. Для цього просимо написати нам у приватні повідомлення та вказати Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону.
Очікуємо на Ваше повідомлення!

З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 3 січня 2026, 9:22
Передали Ваше питання до менеджера з питань клієнтського сервісу. Просимо очікувати на зворотній зв’язок.

З повагою та турботою,

З повагою та турботою,
sollqwg
sollqwg
6 січня 2026, 22:26
03.01.2026р. після публікації відгуку на Мінфіні, зі мною вийшов на зв’язок представник банку Олександр. Запитав додаткову інформацію та пообіцяв допомогу у вирішенні питання. 06.01.2026р. питання було вирішено, як у мене так і у нового клієнту банку. Потрібно відмітити, що банк дійсно був зацікавленний та прагнув розібратись та вирішити проблему з якою зіткнувся клієнт при користуванні акційними пропозиціями. Можливо, саме моя принципова наполегливість зіграла головну роль, але без зворотнього зв’язку з банком вирішити питання не вийшло би. Те що банк контактує з клієнтами, йде на зустріч, розуміє, намагається вирішити суперечливе питання, вказує на високу якість клієнтоориєнтування, що приємно здивувало.

Курс валют в Райффайзен Банк

Курс валют в Райффайзен Банк

Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Як Райффайзен Банк обманює старих та нових клієнтів пропонуючи свої акції, та не виконуючи свої зобов’язання по ним.