Найгірший клієнтський досвід
Курс валют в Райффайзен Банк
Отже, будучи клієнтом банку більше ніж 3 роки, я зіткнувся з наступною ситуацією:
У мобільному застосунку MyRaif зникли всі мої картки, а баланс на всіх рахунках відображався як 0,00. Лише звернувшись до підтримки, я дізнався, що мене заблокували через фінансовий моніторинг. Жодних повідомлень на e-mail чи телефон, звичайно, не надходило.
Отримавши дзвінок від банку, перше питання було про те, чи не передумав я закривати рахунки. Це ще раз підкреслює «клієнтоорієнтованість» банку. Мені порекомендували звернутися до відділення з підтверджуючими документами про доходи або надіслати їх на e-mail.
Я надіслав документи на e-mail та одразу отримав автоматичну відповідь, що мій запит отримано і відповідь буде протягом 5 робочих годин. Відповіді я, звичайно, не отримав.
Звернувшись до відділення, мені там порекомендували писати на e-mail, оскільки у цьому випадку відділення буде лише посередником, що займе зайвий час. Орієнтовний час очікування відповіді після подачі документів — 2 тижні (!). Почитавши коментарі про банк, бачу, що це нормальний час очікування для цього банку, що в такій ситуації, на мою думку, є неприйнятним.
Також я отримав лист від банку про відмову у підтриманні ділових відносин. Цей лист датований попереднім днем (днем перед відправкою мною документів) і надійшов з іншої e-mail адреси, тому я не розумію, чи це результат розгляду документів, чи щось інше.
Я розумію, що зараз діють жорсткі вимоги НБУ щодо фінансового моніторингу, і в мене немає жодних проблем підтвердити свої доходи та надати будь-які документи.
Але така комунікація з боку банку — це шок. Клієнтоорієнтованість — на нулі.
Нам дуже прикро, що ця ситуація Вас засмутила та змінила враження про Райф в цілому. Ми завжди прагнемо бути на боці клієнта, допомагати у вирішенні будь-яких питань та робити взаємодію максимально комфортною.
Хочемо запевнити Вас, що блокування рахунків завжди здійснюється на підставі вагомих причин. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур для забезпечення безпеки і захисту коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій.
Ми б хотіли проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.
З повагою та турботою,
@RaifHelp