*** дії з боку банку

06.04.2025 зайшов у додаток банку, виявив що сума на балансі менше на 500 грн. Далі замовив виписку, в якій було вказано суму витрат у розмірі 21946,99, перерахувавши по карті всі витрати вийшло 20620,99 (перераховано було тричі). Також по виписці якісь чином вказано за 04.04.2025 дві транзакції по -500 грн, хоча оплата була одна, тому віднявши ще дану транзакцію сума витрат вийде ще менше. Однак я не придав цьому уваги після того як 05.04.2025 вказана одна сума в додатку, а на наступний день.
Тепер банк відповідає мій скасований платіж за послуги списався виходить через два дні.
Райффайзен Банк
6 квітня 2025, 13:53
Вітаємо.

Запевняємо, що Банк не проводить сумнівних списань. Списання коштів з картки можливо тільки у випадку, якщо на це списання надходить запит від торгівельної точки.

Міжнародні платіжні системи працюють по наступній схемі:
1) Спершу блокують суму до списання на карті (по факту, кошти ще знаходяться на Вашому рахунку;
2) Далі протягом 8 днів Банк чекає запиту від торгівельної точки/сайту на списання заблокованої суми;
3) У випадку, якщо запит на підтвердження надходить — банк списує остаточно кошти з рахунку. Якщо запит не надходить, або надходить запит на скасування операції — кошти на рахунок повертаються.
4) Після направлення банку запиту про скасування операції сервіс може, в разі її успішності, направити банку повторний запит на списання — який ми маємо виконати.

У випадку, якщо за операцію, за якою відбулось списання коштів, Ви не отримали товар або послугу — для її оскарження просимо Вас звернутись у чаті застосунку «MyRaif», або за дзвінком до банку за номером 0 800 500 500(по Україні), +38 044 230 99 98 (з-за кордону, за тарифами Вашого мобільного оператора), *521 (з Вайберу).

З повагою та турботою,
@RaifHelp