Забагато хочуть інформації в своїх анкетах

AlexN79 16 січня 2025, 19:17
Відділення за адресою: Чернігів, пр-т Миру, 29
Втратили клієнта, бо забагато зайвих питань.
Ситуація виникла через заміну закордонного паспорту. Користувався послугами Райфу виключно в межах користування карткою АТБ. Отже, коли надійшла СМС «ми помітили що у вас змінились паспортні дані, зверніться до відділення для їх оновлення» подумав — ну треба так треба, наче не важко серію номер нового паспорту повідомити. Але був здивований кількістю запитань, ніяк не пов’язаних з паспортними даними (освіта, сімейний стан і таке інше…).
!!! І не треба, будь ласка, оце ваше «великий системний європейський Банк, що чітко виконує вимоги чинного законодавства та постанови НБУ» відповідати — в постанові якою банк керується прописано, що кожен банк сам визначає обсяги моніторінгу (анкетування) своїх клієнтів.!!!
Отже побажавши від мене забагато персональної інформації тебер ви не маєте ані клієнта, який виключно за рахунок власних коштів робив банку рух на балансі, ані відповідей на ваші численні питання. Натомість маєте моє переконання не користуватись більше послугами вашого банку. …Три зірочки ставлю тільки (!!!) за чудову і чуйну роботу дівчат контакт-центру. Вони відреагували непогано, але запізно.
Райффайзен Банк
16 січня 2025, 19:24
Вітаємо.

Нам щиро шкода, що дана ситуація завдала Вам незручностей та вплинула на Ваше враження про банк.

Відповідно до вимог чинного законодавства Райффайзен Банк не має права обслуговувати клієнта, якщо його ідентифікацію (переідентифікацію) не проведено своєчасно. За таких умов банк вимушений здійснювати блокування рахунків та обмежувати видаткові операції по ним.

Переідентифікація існує двох типів:

Планова переідентифікація — проводиться не рідше одного-п’яти років, залежно від оціненого банком ризику. Однак банк може здійснювати уточнення інформації і частіше, оскільки клієнт погоджується з внутрішніми правилами, які діють у банку, коли підписує відповідний договір.

Переідентифікація за запитом банку — залежить від обставин, які виникають під час ділових відносин клієнта з банком. Така ідентифікація проводиться у разі:

— наявності суттєвих змін у діяльності клієнта;
— закінчення строку (припинення) дії, втрати чинності чи визнання недійсними раніше наданих до банку документів;
— втрати чинності/обміну ідентифікаційного документа клієнта/представника клієнта (паспорт/ID-картка/тощо);
— встановлення факту належності клієнта до PEP (PEP – особи, що займають важливі державні посади).

При оновленні даних співробітники дійсно можуть задати Вам питання, необхідні для заповнення анкети персональних даних в банку.

Райф з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які мають на меті отримати або вже отримують банківські, фінансові послуги Райфу і здійснює обробку (в тому числі передачу) персональних даних виключно після одержання від клієнта згоди на це. Це здійснюється з метою надання якісних банківських, фінансових послуг нашим клієнтам та відповідно до діючого законодавства.

Хочемо зауважити також, що дані обробляються обмеженою кількістю співробітників, які пройшли навчання з курсу захисту персональних даних та мають зобов’язання про нерозголошення конфіденційної інформації.

З повагою та турботою,
@RaifHelp

AlexN79
AlexN79
16 січня 2025, 20:11
Керівництво банку особисто схвалювало оці «простирадла» нікому не потрібних стандартних відписок? Суть в тому, що я купив в АТБ конверт з карткою райфу, активував вдома, ні в які відділення не бігав і детальні звіти про своє життя на надавав. Користувався виключно для зручності покупок в АТБ. Банк вважає що все зробив правильно, втративши клієнта через свої внутрішні процедури? ОК, на здоров’я. За наявності декількох альтернативних банків, що випускають карти АТБ — я пішов і купив конвертик з карткою АТБ іншого банку. Відгук вам написав тільки задля того, щоб ви могли змогу переглянути внутрішні стандарти — чи варто клієнтам аж настільки виносити мізки, щоб вони йшли від вас. Якщо ваша мета — відповісти стандартною відпискою замість спрощення надання сервісів, ну тоді «прапор вам в руки і попутного вітру в… спину»
natashaGra
natashaGra
17 січня 2025, 12:23
А у них тут все так, копипаст процветает редких банках такое отвратное отношение к клиентам
OkeyDoki
OkeyDoki
18 січня 2025, 1:42
Такой ценный клиент, банку *** и еще раз *** на тебя.

Ты и так его использовал для пополнение и траты денег в АТБ. Т.Е ценности 0. А гонора столько как будто кредит или депозит имел на хорошую суму.

Ну ничего в следующем банке тоже при обновление данных запросят что и тут.

Жду не дождусь следующего отзыва в моно или в, а банке.

И ознакомься еще в разделе фин мониторин с последними изменениями в ЗУ «Про банки и банковскую деятельность» что банки теперь должны знать о тебе. Очень удивишься.
Pumbovik
Pumbovik
21 січня 2025, 22:07
Сотрудник оформлял на вас кредитный продукт поэтому вопросы про образование, наличие супруга (и), детей, машины , квартиры. В анкете проставляется источники дохода, остальное самоуправство банковских мышей или внесение в базу для расчета кредитного лимита

Курс валют в Райффайзен Банк

Курс валют в Райффайзен Банк

Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Забагато хочуть інформації в своїх анкетах