Мінфін - Курси валют України

Блокування не зняли. Серед підстав — фінансування ЗСУ

не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
ukrx 27 червня 2024, 17:19
Банк дуже стурбований фінансуванням ЗСУ.
Посилався на Закон про запобігання тероризму.

Вимагає розкрити дохід з якого провидлась купівля цінних паперів Міністерства Оборони, кошти з яких йдуть на армію.

Раніше банк визнвався офіційним спонсором Росії у війні проти України.

Коштів в банку не було. Питання принципове.
Райффайзен Банк
27 червня 2024, 17:27
Нам щиро прикро, що у Вас склалась така думка. Запевняємо, у нашому банку працюють компетентні фахівці.
Ми з великою повагою відносимся до наших волонтерів та людей, які долучаються до зборів на підтримку нашої армії, це колосальна робота, задля майбутнього нашої України. Не перестаємо дякувати нашим воїнам ЗСУ, які захищають країну.
Зазначаємо, Райф — великий системний європейський банк, що чітко виконує вимоги законодавства та постанови НБУ, саме тому ми ретельно та уважно перевіряємо кожну операцію та робимо все для збереження та захисту ваших коштів. Хочемо зауважити, що Банк не блокує рахунки безпідставно. У випадку, якщо на Ваш рахунок протягом останнього часу надходили поповнення у значній сумі — Вам може надійти запит, щодо надання підтверджуючих документів про ці зарахування, а саме — про походження зарахованих коштів. У випадку, якщо документи не надано вчасно — рахунок блокується.
Процес перевірки зарахувань шляхом надання підтвердних документів передбачений законодавством.
Також зазначимо, що Банк не має на меті утримувати кошти Клієнтів, а навпаки, зацікавлений у вирішенні питання.
Зауважимо, Райффайзен Банк Україна – це український банк та окрема юридична особа, яка зареєстрована і працює виключно на території України за українським законодавством. Банк дотримується всіх встановлених вимог воєнного стану в Україні і припинив відносини з клієнтами та грошима, що мають російське і білоруське походження. Ми підтримуємо санкції проти країни-агресора.
Банк продовжує працювати в звичайному режимі, допомагаючи українцям та економіці в умовах війни.
За Вашими зверненнями вже проводилась комунікація зі спеціалістом де були надані всі відповіді та пояснення. Якщо у Вас залишились незакриті питання, прохання, написати нам у приватні повідомлення.

З повагою та турботою,
@RaifHelp

ukrx
ukrx
28 червня 2024, 18:17
Отмечу, что я все документы присылал. Банк компостировал мозг и требовал документы, которых не существует.
natashaGra
natashaGra
29 червня 2024, 13:48
Советуйтесь с юристом , скорее всего придется писать жалобу в НБУ. Требование несуществующих документов это вообще прикол этого банка
Валерка Котовский
Валерка Котовский
3 липня 2024, 9:34
Если не нарушены лимиты прописанные в ст 20 закона пвкфт это 400 т за операцию то банк обязан иметь доказы что ваш перевод или получаемые деньги связаны с криминалом если таких доказов банк не дал то советую подать в электронный суд
Подробнее у себя в блоге я расписал как подать иск на банк через электронный суд
4 липня 2024, 14:00
Уалєра, ти одну статтю не дочитав

ст. 21 ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» — «Фінансові операції або спроба їх проведення незалежно від суми, на яку вони проводяться, вважаються підозрілими, якщо суб'єкт первинного фінансового моніторингу має підозру або має достатні підстави для підозри, що вони є результатом злочинної діяльності або пов’язані чи стосуються фінансування тероризму або фінансування розповсюдження зброї масового знищення.«

p. s. Первинні суб'єкти фінансового моніторингу — це всі суб'єкти господарювання, що надають фінансові послуги на території України.

І ст. 22 вищезазначеного Закону — «Суб'єкт первинного фінансового моніторингу (ліквідатор (крім Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) зобов’язаний негайно, без попереднього повідомлення клієнта (особи), заморозити активи, пов’язані з тероризмом та його фінансуванням, розповсюдженням зброї масового знищення та його фінансуванням.«

Тому Уалєрка, один випадок позитивного рішення суду не є запорукою успіху, бо в нас аналогія права не застосовується, а ти з рекламою свого блогу з тим як писати заяви до суду заморив дійсно.
4 липня 2024, 13:53
Зазначаємо, Райф — це банк котрий платить кілька мільярдів податків кацапстану, бути клієнтом Райфа = давати кошти на ракети банку, котрий платить уряду мордору :)

Курс валют в Райффайзен Банк

EUR 43 43.9

Курс валют в Райффайзен Банк

EUR 43 43.9
Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Блокування не зняли. Серед підстав — фінансування ЗСУ