Дискримінація суб'єктів господарської діяльності
- Ответ банка
- RaiffaizenAlex
- 24 листопада 2023, 17:20
- Корисний коментар
Дякуємо за очікування. Зізнаємось, що відгук для нас є дуже неочікуваний, якщо відверто нам дуже прикро, що Ви отримали саме таке враження, щодо співпраці з Райфом. Ми цінуємо кожного Клієнта та зацікавлені в тому, щоб всі наші користувачі отримували якісний сервіс та залишались задоволені після обслуговування. Хочемо пояснити, згідно ПРАВИЛ БАНКІВСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК» (пункт 4.1) — забороняється використовувати рахунки для проведення операцій, пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності. Відповідно, якщо Ви є самозайнятою особою або ведете підприємницьку діяльність пропонуємо відкрити рахунок для бізнес-клієнтів в Райфі. Для цього, достатньо звернутися у відділення Банку з документами.
Ми не хочемо залишити Ваш відгук осторонь, адже прагнемо проаналізувати ситуацію та надати пояснення в індивідуальному порядку. Будемо вдячні, якщо Ви напишете нам у приватні повідомлення із вказанням даних (контактного номера телефону або ідентифікаційного коду).
@RaifHelp
RBI — дуже активно спонсує ракети, які летять на наші голови, та голови нших дітей.
Я вважаю треба кліентів цього спонсора війни, теж визнавати спонсором війни, а серед великих кліентів є Єпіцентр, який працює в ДНР та ЛНР під тм Галактика і їм рахунки не блокують )
Тож одне тягенеться до одного)
Тож одне тягенеться до одного)
- Natalia Ichk
- 24 листопада 2023, 18:39
Банк даже не хоче розглядати зміст питання — Дискримінація суб'єктів господарської діяльності. Пише: якщо Ви є самозайнятою особою або ведете підприємницьку діяльність пропонуємо відкрити рахунок для бізнес-клієнтів в Райфі. Для цього, достатньо звернутися у відділення Банку з документами.
Але, в той же час відмовляє самозайнятим особам у відкритті рахунку, що проводять незалежну професійну діяльність у сфері судових експертів, приватних виконавців, та виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об'єктів архітектури.
- Qwerty1999
В стране 60+ банков…
Откройте счёт в другом банке
и будет вам счастье…
Курс валют в Райффайзен Банк
Відповідно до пункту 6.7. наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» визначено коло осіб фізичних осіб, які не є підприємцями та здійснюють незалежну професійну діяльність, в тому числі, це: особи які займаються — адвокатською діяльністю, є судовими експертами, приватними виконавцями, арбітражними керуючими та є виконавцями окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об'єктів архітектури.
У Райффайзен Банк коло фізичних осіб, які не є підприємцями та здійснюють незалежну професійну діяльність та хочуть відкрити рахунок для забезпечення такої діяльності звужено до осіб, які є адвокати, нотаріуси та арбітражні керуючі. Інши особи (судови експерти, приватні виконавці, та виконавці окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об'єктів архітектури) можуть взагалі не звертатися до Райффайзен Банк — ім відмовляють у відкритті рахуну.
Відмова Райффайзен Банк у данному питанні, як на мою думку, є непрямою дискримінацією відповідно до підпункт 3) статті 1 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».
Так що самозайняти особи шукайте інший банк для відкриття рахунку для забезпечення незалежної професійної діяльності, який у своєї роботі не застосовує дискримінаціний підхід до осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.
Проаналізуємо ситуацію та надамо коментарі.