Мінфін - Курси валют України

Встановити

Блокування коштів

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
nadiya7 8 листопада 2023, 21:31
Коли від Міністерства фінансів України прийшла виплата військових ОВДП на карту єПідтримка цього банку, то було вирішено тимчасово залишити кошти на тримісячному депозиті. 27 вересня, коли було відкрито депозит у банку питань до грошей не виникло. А заблокував банк кошти вже 19 жовтня без попереджень. Інформацію про те, що кошти заблоковано банк надіслав смс через кілька днів. Звичайно, куди поспішати.
Далі банк затребував купу інформації і документів. Не забули навіть затребувати мету майбутніх операцій.
Були надані пояснення по кожній операції, були надані виписки купівлі військових облігацій. Хоча і так зрозуміло, якщо Міністерство фінансів України виплачує облігації на картку єПідтримка, то ці облігації були придбані легально. В якості підтверджуючих документів були надані довідки ОК-5, OK-7, довідки з держреєстру фізосіб платників податків, довідка про пенсійні виплати. Все, що вони затребували було надано. З підтверджуючих документів видно, що коштів більш, ніж достатньо для купівлі облігацій.
Але сьогодні 8 листопада цей банк знову прислав лист і що він хоче.
По-перше, банк затребував виписку купівлі облігацій, яка була здійснена саме з Райффайзен банку. При тому що ця операція навіть пояснювалась. Вони не бачать навіть операцій всередині свого банку. Співробітники банку адекватні?
По-друге, банк затребував знову підтверджуючі документи доходів, з яких куплялись облігації. Які ще документи, якщо всі підтверджуючі документи на запит банку були надіслані. Знову надіслати ті самі документи?
По-третє, банк хоче виписку з інших банків про операції перераховування коштів на рахунок в Райффайзен банку. Але таких операцій не було. Тобто банк хоче виписку про неіснуючі операції. Ви взагалі адекватні?

Це виглядає як шахрайська схема, коли банк, щоб не платити відсотки за депозитом блокує кошти, після чого по кругу запитує одне і те саме, щоб клієнт плюнув і перевів кошти в інший банк. При тому листування и «перевірка» банком документів займає чимало днів. А я хочу свої чесні відсотки за депозитом згідно договору.
Райффайзен Банк
Відповідь банку
9 листопада 2023, 8:58
Добрий день!

В першу чергу дякуємо за очікування відповіді! Нам шкода, що ця ситуація вплинула на Ваше враження про нас. Райф — великий системний європейський банк, що чітко виконує вимоги законодавства та постанови НБУ, саме тому ми ретельно та уважно перевіряємо кожну операцію та робимо все для збереження та захисту Ваших коштів. Тому блокування не є безпідставним. У разі надходження на Ваш рахунок поповнення у значній сумі — Вам може надійти запит, щодо надання підтверджуючих документів про ці зарахування, а саме — про походження зарахованих коштів. У випадку, якщо документи не надано вчасно — рахунок блокується.

Ми завжди готові проаналізувати ситуація та вирішити її на користь Клієнта. Просимо надати в особисті повідомлення Ваші дані: фінансовий номер або ідентифікаційний код. Будемо раді допомогти.

З повагою та турботою,
@RaifHelp

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися