Мінфін - Курси валют України

Вкрали кошти з картки Райффайзен, більше місяця немає вирішення проблеми

kalinichenko1 21 березня 2023, 14:03
19 лютого з моєї карти Райффайзен було вкрадено шахраями загальну суму 10 048,96 грн шляхом множинних транзакцій.
Жодну з цих транзакцій я не погоджувала.
Платежі буди проведені через сайт аліекспрес. Цим сайтом я не користуюсь, ніколи там не здійснювала покупки чи замовлення, жодна з моїх карток, включаючи картку, з якої вкрали кошти, не підв'язані і ніколи не були підв'язаними до цього сайту.
Номер картки, паролі та всі дані картки є лише в мене, доступу до цієї інформації ні в кого немає.
Карткою я не користувалась, вона лежить вдома в сейфі (лише 1 раз знімала кошти в банкоматі декілька років тому), одже шахраї дізнались дані моєї картки не від мене.
Вважаю, що ця ситуація трапилася через неналежну роботу відділу безпеки банку (можливо був витік особистих даних з банку).
Оператор кол центру мені повідомив, що подібні проблеми є також у інших клієнтів банку, тобто мій випадок не поодинокий, банк знає про цю проблему і нічого не робить для забезпечення безпеки своїх клієнтів.
Також банк повідомив, що заблокувати ці транзакції та повернути одразу мені кошти він не може.
Одразу після крадіжки оператор кол центру створив спірну заявку по цим транзакціям, повідомивши, що розгляд моєї заявки буде 1 березня.
6 березня оператор кол центру повідомив що потрібно чекати ще, пояснень та вирішення проблеми поки немає.
14 березня я вкотре звернулась до кол центру банку, оператор мені відповів що розгляд моєї заявки стоїть вже на 19 КВІТНЯ! і мені потрібно далі чекати (тобто ще місяць), гарантій банк ніяких не дає, лише годує пустими обіцянками, що мою справу колись розглянуть.
На даний момент мої кошти ніхто не повернув, вже місяць (сьогодні 21 березня) немає ніякого вирішення та просування у моїй справі.
Дуже прикро, що банк затягує повернення коштів, руйнуючи довіру до себе та репутацію, тому нікому не рекомендую Райффайзен банк.
Чекаю на повернення коштів від банку та пришвидшення розгляду моєї справи.
Райффайзен Банк
21 березня 2023, 14:06
Добрий день!
Безпека наших клієнтів – найважливіший пріоритет Банку. Нам щиро прикро, що у Вас склалась така ситуація та Ви зіткнулись з можливим шахрайством. Запевняємо, що Банк не проводить сумнівних списань, та не передає дані карт третім особам.
Хочемо зауважити, що всі списання банк здійснює згідно запитів, які надходять — і якщо в запиті на списання від сервісу (у Вашому випадку це aliexpress) було вказано всі дані Вашої картки, то ми, на жаль, не можемо «відмовити» сервісу в такому списанні.
Також, дуже хочемо розібратися та проаналізувати Ваші звернення, прохання написати нам у приватні повідомлення свої дані (ідентифікаційний код та контактний номер телефону). Будемо вдячні.
З повагою та турботою,
Полезный комментарий
RaiffaizenAlex 22 березня 2023, 8:47
Вітаємо!
Ми отримали інформацію, що з Вами вже зв’язався наш менеджер та було надано пояснення. Дякуємо за Ваше розуміння. У разі додаткових питань Ви завжди можете до нас звернутися, з радістю допоможемо.

21 березня 2023, 14:14
Райф слил свою клентсую базу мошенникам — это не первый и не последний отзыв…
22 березня 2023, 12:04
Вітаємо! Банк надійно захищає персональні дані клієнтів та кошти на рахунках. Безпека — найважливіший пріоритет Райфу та хочемо запевнити, що подібні ситуації описані у Вашому коментарі категорично виключено.
Також, зазначаємо, що Райффайзен Банк в Україні, є окремою юридичною особою, що зареєстрована та працює виключно на території України за українським законодавством. Банк дотримується всіх встановлених вимог воєнного стану, санкцій на інших обмежень щодо країни-агресора. Режим секторальних санкцій щодо російських банків передбачає припинення будь-яких відносин з ними, у тому числі платежів. Український Райффайзен Банк фактично припинив відносини з російськими банками ще рік тому і буде й надалі неухильно дотримуватись санкційного режиму.
21 березня 2023, 15:59
Ну, а на что жить , если персоналу денег не платят ?)))
efess
efess
21 березня 2023, 17:15
Кто сливает данные,вы никогда не узнаете ((. но всегда можно сказать,что это вы сами где-то когда-то скомпрометировали свою карту
21 березня 2023, 18:48
Только отзывы в % отношении про слив карт Райфа больше в последнее время.

То что Райф хорошо поднялся на войне за счет Рашки — говорит про многое.
22 березня 2023, 8:47
Корисний коментар
Вітаємо!
v737
v737
22 березня 2023, 12:06
Та ж сама ситуація, до сих пір кошти не повернуті, трапилось 21 лютого це все. Коли мені повернете по транзакції 462937 ??
22 березня 2023, 12:31
Вітаємо! Нам, дійсно, прикро, що у Вас склалась така думка, наразі Ваше питання знаходиться в роботі, питання на контролі та ми обов’язково Вас проінформуємо, як тільки буде інформація.
Дякуємо.
SergeyNina
SergeyNina
24 березня 2023, 20:57
Я думаю слил данные кто-то на заводе по выпуску карт . Лично знаю минимум пятерых фоп которые вынужденно перевыпускали карты так как с них пытались снимать деньги. Картами не пользовались для оплаты в интернете никогда после получения они так и лежали в папках в офисах.
25 березня 2023, 17:40
Это сливает ИТ-отдел банка или тот кто продавал им ПО, оставил «бэк-дор», ну или по негласному соглашению с руководством ее специально делали. Если захотеть, можно найти, ну тут видимо это просто кому-то нужно, поэтому ищут-ищут а найти не могут.

Курс валют в Райффайзен Банк

Курс валют в Райффайзен Банк

Головна / Банки України 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Відгуки про Райффайзен Банк 📝 / Вкрали кошти з картки Райффайзен, більше місяця немає вирішення проблеми