Мінфін - Курси валют України

Встановити

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
27jan81
27jan81
22 червня 2015, 21:34
Галина Бевз
Доброго дня. Прошу дати пояснення щодо відмови отримиати грошові кошти клієнту банку «Надра» у вашій установі м. Рубіжне, Луганська область за довіреністю, виданою приватним українським нотаріусом у м. Алчевськ Луганської області(тимчасово окупована теріторія).
Представники відділення і консультанти гарячої лінії опираються у своїй відмові на наказ МІністерства юстиції України від 17.06.14 № 953/5 із змінами. АЛЕ саме в ньому перелічені«1. Державному підприємству «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України:

1) тимчасово припинити доступ користувачів до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України, а саме: Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Спадкового реєстру, Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень, Державного реєстру актів цивільного стану громадян, Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, до закінчення антитерористичної операції на сході України на території:

Луганської області — Антрацитівського, Краснодонського, Лутугинського, Перевальського, Слов’яносербського, Свердловського, Станично-Луганського районів, міст Алчевськ...» ТА НЕМАЄ ЗАБОРОНИ припинення доступу до ЄДИНОГО РЕЄСТРУ ДОВІРЕНОСТЕЙ, на підставі чого приватний нотаріус м. Алчевськ має право на законну видачу довіреності, яка є дійсною на теріторії України.
При зверненні на гарячу лінію ФГВФО консультант підтвердив моє право на отримання коштів, та запропонував зареєструвати скаргу.
Райффайзен Банк
Відповідь банку
23 червня 2015, 10:08
Шановна 27jan81! Слід зазначити, що територія АТО – це територія, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Така територія знаходиться поза контролем української влади. Зокрема, поза контролем знаходиться діяльність нотаріусів в зоні АТО, на яких фактично покладено виконання функцій в інтересах держави. Наказ Міністерства юстиції України від 17.06.2014 р. № 953/5 «Про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян на території проведення антитерористичної операції». є підтвердженням того, що держава визнає ризики, пов’язані з проведенням нотаріальних дій в зоні АТО.
Тому, приймання Банком документів, оформлених нотаріусами на території, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, пов’язано із ризиком того, що вчинення такої нотаріальної дії може бути визнано недійсною, а дії Банку незаконними.
На підставі вищезазначеного, а також, керуючись Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 р. № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження», Банк не має можливості приймати документи (в тому числі і довіреності) для проведення банківських операцій оформлені нотаріусами, починаючи з 14.04.2014 р., в населених пунктах, передбачених цим розпорядженням
Слід зазначити, що отримання відшкодування від ФГВФО в будь-якому повнофункціональному відділення Банку може сам власник коштів або довірена особа, за умови надання довіреності, виданої поза зоною АТО (тобто, в населеному пункті, відмінному від зазначених у Наказі та Розпорядженні), та чіткого зазначення повноважень довіреної особи на отримання вказаних коштів.
Сподіваємось на розуміння.
З повагою,
АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися