Заблокували карту, яку я сам поповнював місяць назад, через шахрайство про яке я нічого не знаю і відмовляються мені повідомляти інформацію
Курс валют в Альянс Банку
Дали відразу кредитний ліміт на 50 тисяч.
Користувався картою весь серпень, купував товари здебільшого в продуктових магазинах.
На початку вересня прийшов у відділеня і повернув на карту кредитні кошти, а далі знов користувався трохи. Нічого ніколи не знімав і не перераховував.
22.09.2026 прийшло в застосунку повідомлення, що карта заблокована.
Звернувся в чат, там повідомили, що заблокована карта із-за підозрілої операції розрахунку і розблокування не планується.
Сказали, щоб я підійшов у відділення, повернув кредитні кошти.
Перезвонив у відділення, чекав на проводі з півгодини, там повідомили, що моє питання знаходиться у відповідному підрозділі по шарайським діям і вирішується питання про припинення співпраці зі мною.
Виходить, банк навязав мені кредитку, сам дав кредитний ліміт, який я використовував для покупки продуктів, нічого ніколи не знімав і не перераховував, повернув кредитні кошти вчасно, банк мовчки заблокував карту, вимагає повернути витрачені кошти через шахрайські дії про які я нічого не знаю.
У мене 5 карток різних банків і в жодному з них подібних випадків не було.
По телефону ще 23.09.2026 я поставив вимогу пояснити мені які саме шахрайські дії були з моєю картою, відповіді нема на даний момент.
Із-за тривоги не можу попасти у відділення щоб написати запит, телефон відділення не відповідає.
Збираюсь звертатись до Нацбанку щоб допомогли прояснити ситуацію.