Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2024, 19:49

У росії дозволили конфісковувати майно США у відповідь на вилучення активів

Російський диктатор володимир путін дозволив конфісковувати майно США, американських громадян, резидентів, компаній, що працюють переважно на американському ринку, і компаній, що їм належать, для виплати компенсацій за конфісковані російські активи. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідний указ.

Російський диктатор Володимир Путін дозволив конфісковувати майно США, американських громадян, резидентів, компаній, що працюють переважно на американському ринку, і компаній, що їм належать, для виплати компенсацій за конфісковані російські активи.
Фото: росСМИ

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Указ дозволяє російським компаніям і приватним особам звертатися в російські суди з вимогою визнавати необґрунтованим вилучення майна за рішенням судів або державних органів у США.

Так, якщо російський суд визнав, що конфіскація була необґрунтованою, спеціальна урядова комісія має запропонувати для компенсації активи, пов'язані зі США, і знайдені на території рф.

Указ Путіна дозволяє заарештовувати нерухомість, цінні папери, частки в російських компаніях, майнові права, які належать США або американським резидентам і громадянам, на території росії.

У документі заявляється, що він складений у зв'язку з «недружніми та суперечливими міжнародному праву» діями США проти росії та російського Центробанку.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
+59
gepard76
gepard76
23 травня 2024, 19:53
#
З яких пір ім'я та прізвище диктатора вбивці почали писати з великої літери? Велика повага до цієї мерзенної істоти?
+
+37
bonv
bonv
23 травня 2024, 20:06
#
На росії…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися