Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2024, 16:57

В'єтнамську підприємницю засудили до смертної кари за шахрайство на $12 мільярдів

В'єтнамську магнатку у сфері нерухомості Чионг Мі Лан засудили до смертної кари за фінансове шахрайство на суму 304 трильйони донгів ($12,46 млрд). Про це повідомляє Deutsche Welle.

В'єтнамську магнатку у сфері нерухомості Чионг Мі Лан засудили до смертної кари за фінансове шахрайство на суму 304 трильйони донгів ($12,46 млрд).
Фото: SaiGon News/X

Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Суд в Хошиміні, найбільшому місті та діловому центрі В'єтнаму, визнав голову девелоперської компанії Van Thinh Phat Holdings Group Чионг Мі Лан винною в розтраті, хабарництві та порушенні банківських правил.

«Дії обвинуваченого… підірвали довіру людей до керівництва (комуністичної, — ред.) партії та держави», — йдеться у вироку.

Прокурори заявили, що загальна сума збитків, завданих шахрайством, становить 27 млрд євро, що еквівалентно 6% в'єтнамського ВВП у 2023 році.

67-річна Лан відкинула звинувачення та звинуватила у всьому своїх підлеглих.

Лан та ще 85 обвинувачених були заарештовані в рамках національної боротьби з корупцією, яка охопила багатьох чиновників і членів бізнес-еліти В'єтнаму в останні роки.

З 2021 року понад 4400 людей були звинувачені у понад 1700 справах про хабарництво.

В чому звинувачують Лан

Лан, яка є дружиною багатого гонконгського бізнесмена, який також перебуває під судом, була визнана винною в створенні фальшивих заявок на позику для зняття грошей із Сайгонського комерційного банку (SCB), в якому вона володіла 90% акцій.

Поліція каже, що ідентифікувала близько 42 000 жертв шахрайства, власників облігацій SCB, які не можуть забрати свої гроші та не отримали відсотки після арешту Лан в жовтні 2022 року.

Коментарі - 9

+
0
Strain
Strain
11 квітня 2024, 17:08
#
67 лет. Прожила красивую жизнь. Можно и на покой…
У нас всё так же. Только есть один нюанс как обычно=)
Все наши чиновники вместо смертной казни получают должность в Британии.
Видимо это хуже смертной казни=)
+
0
Bitcoin
Bitcoin
11 квітня 2024, 17:14
#
Есть яйца по 16.5 грн. Интересует?
+
+30
mphet26
mphet26
11 квітня 2024, 22:06
#
Так при демократии чиновников выбирают сами граждане
+
0
locustsucol
locustsucol
12 квітня 2024, 16:03
#
Это чтоли модно у вас — верить в справедливость «самого честного» вьетнамского суда и законодательства?
Вы совсем не понимаете что это жесть и катастрофа для Вьетнама и большой намёк на падение инвестиций во Вьетнам, новый кризис в регионе? Вы хоть чуточку представляете как устроен мир и внимательно прочитали статью, и попробовали просчитать указанные цифры «убытков», и смогли представить такого масштаба указанное в статье мошенничество на недвижимости, в котором, оказывается, виноват один человек, и его просто напросто убьют по решению суда в коммунистическом государстве?
+
0
Strain
Strain
12 квітня 2024, 21:00
#
Не могу понять к чему вы ведете. Убыток от зеленой власти составил уже десятки миллиардов гривен, только от разговоров о блокировке депозитов по мобилизационному закону. Как по мне это и есть убыток.
Я уже молчу про 50 млрд которые выделили на защиту ТЕЦ. Думаю вы знаете что сейчас с этими ТЕЦ стало.
+
+15
bonv
bonv
11 квітня 2024, 19:12
#
Найпопулярніша зе-схема нині, якою користуються топкорупціонери — чекати зменшення застави до рівня, який «по кишені», аби потім вийти і компенсувати «витрати» награбованим.
+
0
Abramon
Abramon
11 квітня 2024, 20:48
#
Розстріл — це звичайно жорстоко, але показово. Хоча, наприклад, в КНР розстрілюють чиновників, але корупція від цього не знижується…
Конфіскація майна всіх родичів включно з котами, собаками і т.д. і довічне, як на мене, більш корисніше.
+
0
mphet26
mphet26
11 квітня 2024, 22:08
#
В Китае с чиновниками высоких категорий уровня это делают редко, а от приговора до расстрела проходит несколько лет для того что бы приговорённый успел сдать всех после чего следует пересмотр дела на пожизненное ибо человека укравшего десятки миллиардов просто так не отпустят даже в загробный мир.
+
0
locustsucol
locustsucol
12 квітня 2024, 16:08
#
Всі китайці прекрасно знають про своє «законодавство» та «суди». І тільки в пострадянських країнах совки вірять у «показовість», і забули, що насправді криється за цими судами, хто судить і як відмазується в таких судах, і як підставляються зовсім не ті хто скоїв ці злочини, а частіше цих злочинів і не було, а просто винна сама уродлива система комуністичної економіки, що ніколи не визнають партійні діячі, які народжуються і живуть завідяки та заради цієї уродливої нелюдської системи.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися