Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2024, 8:49

За два роки роботи «Дія.Сity» покинуло близько 40 компаній. Причини

За два роки роботи спеціальний податковий режим «Дія.City» покинуло близько 40 компаній. Про це повідомили на запит dev.ua в Міністерстві цифрової трансформації.

За два роки роботи спеціальний податковий режим «Дія.
Фото:dev.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«У реєстр «Дія.City» вносяться усі компанії, що отримали статус резидента. Якщо компанія виходить зі спецрежиму, вона залишається в реєстрі з поміткою «нерезидент», — сказано у відповіді.

Хоча компанії-резиденти не зобовʼязані вказувати причину виходу з «Дія.City», в особистій комунікації відомство може запитати про це.

Читайте також: За 2 роки резиденти Дія.City сплатили 8,5 млрд грн податків

Які причини виходу

Серед названих компаніями причин: «замороження» активності у зв’язку з війною, перехід на пільговий податок 2% від обороту, невідповідність критеріям резидентства, і з огляду на це самостійний вихід зі спеціального податкового простору.

«Є випадок, коли компанія за власним бажанням вийшла, а згодом знову долучилася», — зазначили у Мінцифрі.

Що таке «Дія.City»

«Дія.City» — правовий режим для IT, що передбачає спеціальні умови оподаткування для юридичних осіб — резидентів «Дія.City».

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, які прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

Коментарі - 1

+
0
BrutForce
BrutForce
14 лютого 2024, 12:02
#
Нормальний режим, нічим не гірший фопів, готовий аргументовано захистити думку. Фоп, доречі, не обов’язково закривати, можна одночасно і дія сіті працювати і фопом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися