Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 березня 2023, 9:00

Саміт ЄС підтримав обмеження цін на російську нафту і посилення санкцій

Лідери країн Євросоюзу погодились продовжувати посилювати санкції проти Росії, зокрема шляхом обмеження цін на нафту. Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради.

Лідери країн Євросоюзу погодились продовжувати посилювати санкції проти Росії, зокрема шляхом обмеження цін на нафту.
Фото: pixabay.com

Читайте телеграм-канал«Мінфіну»: головні фінансові новини

Зазначається, що Європейський Союз залишається відданим збереженню та збільшенню колективного тиску на Росію, в тому числі шляхом можливих подальших обмежувальних заходів, і продовженню роботи над обмеженням ціни на нафту разом з партнерами.

«Європейська Рада підкреслює важливість і невідкладність активізації зусиль для забезпечення ефективної імплементації санкцій на європейському та національному рівнях і твердо зобов'язується ефективно запобігати і протидіяти їх обходу в третіх країнах і з боку третіх країн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: G7 відклала перегляд граничної ціни на російську нафту — Bloomberg

Крім того, Європейська рада пропонує Раді ЄС та Європейській комісії посилити необхідні інструменти правозастосування та розробити разом з державами-членами повністю скоординований підхід з цією метою.

«Європейський Союз посилить свою роботу з партнерами з метою протидії неправдивим російським наративам та дезінформації про війну», — зазначається у висновках.

Саміт ЄС також підтримав спільну закупівлю боєприпасів для України та допустив передачу ракет. Крім того, підтримані зусилля України щодо вступу до Євросоюзу.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися