Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2023, 9:36

Ексдружина Путіна терміново продає квартири в Іспанії. Злякалася санкцій ЄС — ЗМІ

Колишня дружина президента Р Ф Людмила Очеретна разом зі своїм новим чоловіком Артуром Очеретним продають нерухомість в Іспанії через побоювання потрапити під санкції ЄС. Про це пише іспанське видання El Mundo, повідомляє «Європейська правда».

Колишня дружина президента Р Ф Людмила Очеретна разом зі своїм новим чоловіком Артуром Очеретним продають нерухомість в Іспанії через побоювання потрапити під санкції ЄС.
Фото: bbc.com

►Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що відомо

Подружжя Очеретних терміново продає дві квартири в житловому комплексі Lomas del Rey, розташованому в курортному місті Марбелья на півдні Іспанії. Вартість нерухомості становить 2,2 мільйона євро.

За даними видання, причиною продажу є побоювання потрапити під санкції Євросоюзу. Колишня дружина Путіна вже перебуває в санкційному списку Великої Британії.

Людмила розлучилася з Путіним у 2013 році, але є підозри, що російський президент продовжує фінансувати свою колишню дружину.

Нерухомість в Іспанії було придбано Очеретним у 2011 і 2014 році, незадовго до його вступу в шлюб із Людмилою, і оформлено на його ім'я. Йдеться про дві квартири площею 229 і 405 квадратних метрів. Для оплати придбання Очеретний отримав іпотечний кредит в одному з іспанських банків.

Іспанські ЗМІ зазначають, що купівля іспанської нерухомості вартістю понад 500 000 євро дає іноземцям право отримати посвідку на проживання в Іспанії, спочатку тимчасову — на рік, а потім і постійну.

Коментарі - 3

+
+45
bonv
bonv
17 лютого 2023, 10:14
#
Земля під ногами у рашистів горітиме по всьому цивілізованому світі.
+
+15
bonv
bonv
18 лютого 2023, 22:40
#
Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін вважає, що перегляд державних кордонів шляхом мирних угод може створити поганий прецедент та спровокувати нові конфлікти через територіальні претензії. Він прогнозує, що Близький Схід, Кавказ і Закавказзя за найближчі десятиліття переживуть безліч війн, що актуалізують питання про кордони.
«Америка пропонувала якесь занулення для РФ: ви виходите з території, можливо, навіть Криму. Вони ж могли пропонувати обмін на зняття санкцій — це могло б бути предметом розмови. Москві це точно цікаво, не лише в частині санкцій, але і їхніх особистих активів — грошей, які належать цій групі: Путіну, Наришкіну, Патрушеву, які є мультимільярдерами. Тобто, це теж могло бути предметом відвертих переговорів. Ці особи є головними бенефіціарами „офшорної компанії Росія“, вони викачують з неї кошти й роблять їх авуарами в безпечних зонах у решті світу. Це всі розуміють. Отже, якийсь ширший спектр питань був на цих переговорах», — зазначив Фейгін в ефірі телеканалу «Еспресо».
За словами Фейгіна, світові варто повернутися до міжнародного права, яке визнає територіальну цілісність, суверенітет і непорушність державних кордонів. Він зазначив, що відмова від повернення до цього створює «дуже поганий прецедент».
+
+15
bonv
bonv
18 лютого 2023, 22:40
#
«У цьому світі ще ділитимуть і ділитимуть — і Близький Схід, і Кавказ, і Закавказзя за найближчі десятиліття переживуть безліч війн, що актуалізують питання про кордони. Створювати прецедент для офіційного перегляду через мирну угоду кордонів після розпаду СРСР дуже небезпечно», — наголосив він.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися