Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2022, 13:16

Україна очікує отримати до $16 мільярдів міжнародної допомоги до кінця року

До кінця року Україна розраховує отримати ще $12−16 млрд допомоги від іноземних партнерів. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю РБК-Україна.

До кінця року Україна розраховує отримати ще $12−16 млрд допомоги від іноземних партнерів.
Фото: epravda.com.ua

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Фінансова допомога

«Це залежить від успішності проведених переговорів, до $30 мільярдів може бути. Це з початку війни у перемовинах. Ми вже отримали $14, тобто до кінця року можемо отримати ще від $12 до $16 мільярдів», — сказав він.

Очільник Мінфіну додав, що вже у вересня Кабінет Міністрів очікує надходження по програмі макрофінансової підтримки від ЄС.

Програмою передбачено надання Україні 8 млрд євро. Але, вочевидь у вересні надійдуть не всі кошти — очікується декілька траншів.

Читайте: Мінфін планує залучити ще $14 мільярдів фінансової допомоги до кінця року

«В цілому ми відчуваємо підтримку. І я сподіваюсь, що ці посили, які дає президент, будуть почуті, і макрофінансова підтримка буде отримана Україною в повному обсязі», — сказав міністр.

За словами Марченка, наразі не можна говорити про свідоме затягування виділення коштів Україні з боку країн ЄС

«Ми навіть в Україні частково адаптувалися жити в умовах війни, то в Європі, в європейських країнах це зараз не є таким нагальним критичним фокусом. Це, можливо, причина.

Але в цілому ми відчуваємо підтримку. І я сподіваюсь, що ці посили, які дає президент, будуть почуті, і макрофінансова підтримка буде отримана Україною в повному обсязі", — впевнений він.

Читайте: Питання на $21 мільярд: на яких умовах Україна може заморозити зовнішній борг

Нагадаємо

Як писав «Мінфін», Україна до кінця року планує укласти угоду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) на $15−20 млрд.

Коментарі - 5

+
+21
bejim12839
bejim12839
15 серпня 2022, 13:37
#
I де цi всi мiлiарди ? Чому Волонтери то цих пiр збирають на бронежелети ?
+
+13
yarg
yarg
15 серпня 2022, 13:51
#
А пенсии с чего платят ? с налогов , которые вы не платите ? нет. именно с этих миллиардов.
+
+54
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
15 серпня 2022, 13:54
#
Найбільший фонд «Повернись живим» недавно сказав, що зібрав 4 лярди… але перш, ніж питати, де ті лярди, які влада залучає, слід зауважити, що лиш на зарплату військовим іде 70 лярдів щомісяця… є ще пальне для танків, боєприпаси купуються, медики лікують поранених… і ще сила силенна інших витрат. Я ніяким чином не применшую роль волонтерів, вони роблять велику справу, особливо на початках, як в 2014му, так і в 2022му роках. Але суми витрат неспівставні. Але що може написати ботяра, який зареєструвався сьогодні? Може, навіть, спеціально, щоб пустити бульку у воду тут на форумі…
+
0
Moonlighter
Moonlighter
15 серпня 2022, 14:51
#
Откуда цифра 70 млдр? Там почти в 2 раза ниже, — 40 млрд.
+
0
Alexander Mr
Alexander Mr
15 серпня 2022, 19:18
#
Так война дорого стоит, друг мой. оооочень дорого. аналитики сходятся в оценках где-то 3−4 лярда в мес. для РФ, и 1−2 для Украины
тут дело не в брониках, а например в танках, которых в расход пустили уже 4000_шт. один такой стоит 0.5−1 млн долларов. А еще РСЗО, а еще самолеты, а еще много и много чего
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися