Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2022, 12:10

Газпром затримує ввезення турбіни для «Північного потоку-1»

Турбіна, яка, за словами Москви, обмежує потужність газопроводу «Північний потік-1», готова до доставки, але Газпром не надає необхідних дозвільних документів. Про це заявили у компанії Siemens Energy, яка займалася ремонтом турбіни, пише Reuters.

Турбіна, яка, за словами Москви, обмежує потужність газопроводу «Північний потік-1», готова до доставки, але Газпром не надає необхідних дозвільних документів.
Фото: slovoidilo.ua

Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

«Транспортування турбіни може розпочатися негайно. Влада Німеччини надала Siemens Energy усі необхідні документи для експорту турбіни до Росії на початку минулого тижня», — повідомили в компанії.

У Siemens Energy також додали, що Газпрому це відомо, і російська сторона має надати митні документи для ввезення до РФ.

Читайте також: Газпром скорочує постачання газу до ЄС «Північним потоком-1». Ціна на газ у Європі зросла

Процес транспортування турбіни виявився значно складнішим, ніж очікувалося, оскільки Москва вимагає специфічних документів, які покажуть, що передача цього обладнання не порушує санкції.

Нагадаємо

Світовий конгрес українців (СКУ) подав позов до канадського суду через рішення уряду Канади повернути Німеччині відремонтовану російську турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1», попри заперечення з боку України.

Коментарі - 6

+
+59
energy1
energy1
26 липня 2022, 12:15
#
Знову й знову хочеться згадати екс-канцлера Німеччини Меркель та її шалену підтримку всіх «Північних потоків»…
+
0
Три літри
Три літри
26 липня 2022, 12:40
#
Фрау Рибентроп
+
+5
Rubi0
Rubi0
26 липня 2022, 12:21
#
Этот спектакль будет как с сертификациией северного потока, щас таможня, потом экологи, на крайняк начнётся снова нерест трески
+
0
Alexander Mr
Alexander Mr
26 липня 2022, 12:52
#
Да всё уже, очевидно что кран больше не откроют. в РФ кратно наращивают экспорт в Китай и на внутренние нужды. Фокус с оплатой рублями не прокатил, ответка от РФ не заставила себя долго ждать…в Европе наивно полагали, что Газпром — коммерческая организация, ведущая себя по канонам капитализма
теперь ЕС будет покупать кошерный СПГ Байдена по 3000 за тонну, пока не построят себе что-то еще
+
+15
neverice
neverice
26 липня 2022, 13:01
#
І цим самим газпром ще сильніше втрачає репутацію. Бо два тижні тому волали, дайте турбіну, дуже треба. Тепер — не приймемо турбіну, бо не така бумажка. Воно то зрозуміло, що це гра на санкціях, залежності ЄС від газу та натяк, що ось поряд є північний потік 2, запуск якого відразу зніме всі питання з турбін. І не забуваємо, що транзитні потужності через Україну теж недовантажені, тож, якби хотіли газ постачати — постачали б.
Тому це прямий і дуже погано прикритий шантаж. Що стримулює ЄС якнайшвидше взагалі припинити будь-які відносини з таким «партнером». А росіяни може нарешті хоч на своїй території газ проведуть, бо дівати його їм нікуди.
+
0
JWT
JWT
26 липня 2022, 13:52
#
> А росіяни може нарешті хоч на своїй території газ проведуть, бо дівати його їм нікуди.

Розсмішили, вони його спалюватимуть просто.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися